Martin Ødegaards framtid

- Han er klar til å spille for Real Madrid

Spekulasjonene rundt Martin Ødegaards framtid har begynt. Vitesse-trener Leonid Slutskij (47), mener at den norske 20-åringen kan spille for Real Madrid.

STORSPILLER: Martin Ødegaad har hatt en veldig god sesong for Vitesse. Foto: NTB Scanpix
STORSPILLER: Martin Ødegaad har hatt en veldig god sesong for Vitesse. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det sier den 47 år gamle manageren i et intervju med nederlandske NOS.

- Jeg er veldig glad for å kunne jobbe med Martin Ødegaard. Jeg har jobbet med mange toppspillere, og han er en av de beste. Martin er også briljant, og selvfølgelig drømmer vi om å beholde ham, men det er ikke riktig for hans del, sier Vitesse-trener Leonid Slutskij til NOS. TV 2 har også omtalt saken.

Tilbake til Madrid?

Martin Ødegaard har kontrakt med Real Madrid til sommeren 2021, og dermed skal han etter planen tilbake til det spanske storlaget etter sesongen i Nederland er over.

Denne helga leverte Ødegaard tre målgivende (alle fra corner) i samme kamp, og han spilte seg inn til en 10-er på børsen. Gjennom sesongen har Ødegaard levert flere mål og målgivende enn han har gjort tidligere i karrieren.

Det viser også tall fra OPTA, som Dagbladet har fått tilgang til. Ødegaard er på sjetteplass over effektive midtbanespillere i den nederlandske ligaen denne sesongen. Han har 15 målinvolveringer på de 28 kampene han har spilt. Best av alle er Ajax-spilleren Hakim Ziyech, som har 27 målinvolveringer.

GOD STATISTIKK: Martin Ødegaard sammenlignet med de andre midtbanespillerne i den nederlandske ligaen. Foto: NTB Scanpix
GOD STATISTIKK: Martin Ødegaard sammenlignet med de andre midtbanespillerne i den nederlandske ligaen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det har treneren bitt seg merke i:

- Det rette for Ødegaard er å spille på et helt annet nivå. Jeg vet lite om Real Madrid, men slik som de spiller nå er han klar til å spille der også. Han er klar for å ta et nytt steg. Jeg vet ikke hva som venter ham, men jeg er sikker på at vi beholder kontakten. Vi har et godt forhold, sier Slutskij.

Avventende Ødegaard

Ødegaard selv har tidligere sagt at han fokuserer på å fullføre sesongen med Vitesse, og at et nytt lån eller en overgang kan diskuteres seinere.

- Vi får se hva som skjer til sommeren. Jeg må ta en evaluering med Madrid og høre hva de tenker, og så får vi se, men at det er spekulasjoner er ikke noe nytt. Jeg må ha fokus på det jeg skal, sa Ødegaard til NRK i mars.

- Jeg er klar for å ta det neste steget i karrieren. Jeg har flere mål og flere målgivende enn jeg hadde forrige sesong, uttalte Ødegaard nylig til nederlandske De Telegraaf.

I det ferske intervjuet med NOS, gjentar han framtidsplanen:

- Agenten min har allerede vært i samtaler om noen ting. Vi må se hva som er best for utviklingen min, og så får vi ta en avgjørelse.

Ekspertenes dom

Dagbladet lagde tidligere denne uka en sak hvor flere fotballeksperter uttalte seg om Ødegaards framtid.

De var, i likhet med Ødegaards trener, enige om at han var klar for enste steg. Viasat-ekspert Roar Stokke var raskt framme og nevnte Ajax som mulig stoppested:

- Det er interessant å tenke på vår egen Martin Ødegaard hvis Ajax skal selge fem-seks spillere. Han er en av spillerne som er linket til Ajax. Det vil være et veldig fascinerende steg opp. En klubb som spiller en fotball som klær Ødegaard som hånd i hanske. En klubb som er en av de to beste i Nederland og som mest sannsynlig skal spille CL, uttalte Roar Stokke til Dagbladet

PINLIGE AVSLØRINGER: Christian Gauseth snakker langt og lenge om eget utseende før han innser at han kanskje bør gi seg mens leken er god... Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer

Jan Åge Fjørtoft er enig:

- Jeg mener han kan bli hvor god som helst med nok spilletid. Nå skal han tilbake til Real Madrid, men han hadde passet i Ajax. De har en spillestil som gjør at han kan ta neste steg. Men jeg tror Ødegaard ville passet i de fleste klubber, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Viasports Petter Veland, som følger spansk fotball tett, tror ikke det blir et nytt utlån på Martin Ødegaard. Han ser to muligheter for nordmannen.

- Sjansen for å bli leid ut igjen er liten. Måten han uttrykker seg på i media tyder på at han er interessert i noe permanent. Da kan han gjerne bli solgt eller bli benyttet av Real Madrid. Det er en tendens at unge spillere i Real Madrid blir solgt med en tilbakekjøpsklausul, noe som også kan skje med Ødegaard, forklarer Veland.