ROCK & ROLL Daniel Oss står øverst på Alexander Kristoffs ønskeliste. Den røffe italieneren er imidlertid kontraktsfestet til BMC-laget også neste sesong. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
ROCK & ROLL Daniel Oss står øverst på Alexander Kristoffs ønskeliste. Den røffe italieneren er imidlertid kontraktsfestet til BMC-laget også neste sesong. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Han er Kristoffs drømmesignering

- Tror Peter Sagan har lyst på ham, også.

(procycling.no): Alexander Kristoff, Luca Paolini og Marco Haller er tre av rytterne som har forlenget sine konktrakter med Katjusja utover 2015-sesongen.

- Av den gjengen vi har hatt her i år, har det blitt forlenget med de aller fleste allerede, sier Kristoff til procycling.no.

Det er ingen hemmelighet at det russiske laget ønsker seg enda mer erfaring i laget med tanke på de kommende års klassikere.

De to siste årene har nordmannen sørget for jubel i både Milano-Sanremo og Flandern rundt — tillegg vant Luca Paolini årets E3 Harelbeke.

Men seierssulten er på ingen måte mettet med det.
 
Trenger enda mer støtte Fremdeles mangler 27-åringen folk rundt seg langt inne i finalen av de gjeve monumentene.

Paolini, Haller og dels Alexandr Kolobnev har vært menn å stole på, mens Jacopo Guarnieri hadde en vårsesong for glemmeboka.

Dermed har det måttet være litt frustrerende å se en rytter som Daniel Oss i fri utfoldelse under vårklassikerne. Italieneren var strålende i første halvdel av klassikerne, før Greg Van Avermaet overtok showet i Flandern rundt, Paris-Roubaix og Amstel Gold Race.

procycling.no har flere ganger lansert Oss som et hett overgangsmål for Team Katjusja.

• Blogg: Leser du dette, Stein Ørn?

Nå avslører Kristoff at han også er på glid i den retningen:

- Jeg har gitt noen føringer, så får vi se hvem som er ledige.

- Hvilke navn dreier dette seg om?

- Jeg har blant annet nevnt Daniel Oss, men jeg vet at han har kontrakt også neste sesong. Vi får heller se det an en gang i framtida.

Kjemper mot Sagan Med superformen fikk også italieneren kapteinsansvar på BMC-laget.

Han blir kan derfor bli vanskelig å friste bort fra det amerikanske storlaget.

Her sitter dog Katjusja med gode kort på hånda. Oss er nemlig en god venn av Jacopo Guarnieri både på og av sykkelen.

- Jeg tror at Peter Sagan har lyst på ham, også. De to er kompiser, men Jacopo kjenner ham også godt fra før av. Da får vi se hvem han er mest kompis med, sier Alexander og gliser.
 
Tidligere lagkamerater Trioen Oss, Sagan og Guarnieri syklet sammen i Liquigas-laget så sent som i 2011.

Sistnevnte mener han enkelt kan vippe dragkampen i det russiske lagets favør.

- Jeg kjenner ham veldig godt. Vi syklet sammen på det italienske juniorlandslaget. Han er en av mine aller beste venner i sykkelfeltet, sier Guarnieri til procycling.no.

- Kan du få ham til Katjusja?

- Han har ett år igjen, så det blir ikke enkelt, men jeg tror vi skal prøve. Det var Alex som spurte meg om han, og jeg kan bare si gode ting om han. Han er også en meget sterk rytter.

- Kjenner du ham bedre enn Peter Sagan?

- Ja, det er helt sikkert. Jeg er god venn med Daniel, og vi omgås også utenfor sesongen.

- Supersignering Tanken er at Oss, eller en liknende rytter, skal hjelpe Kristoff i så vel klassikerne som i de store etapperittene.

Den rollen ble ikke løst av Guarnieri i inneværende år, og etter 2016-sesongen er det trolig slutt for Luca Paolini, også.

Under Flandern rundt var det nevnte Oss som forgjeves tok opp jakten på Kristoff og Niki Terpstra under det avgjørende rykket på Patersberg.

Han er med andre ord der han skal være i rittets avgjørende fase.

- Daniel vil være veldig viktig i klassikerne, men også i opptrekket. Han er en smart rytter, og kan ta posisjonen foran meg. Med ham på laget, vil spurttoget bli mye sterkere.

- Hvor gode tror du sjansene er for at han kommer?

- Vi kommer til å prøve igjen, om det ikke skjer i år, så neste år. Jeg mener det hadde vært en supersignering for laget vårt.

PS! I italiensk presse har Peter Sagan blitt koblet til Etixx-Quick Step på grunn av uenigheter med Tinkoff-Saxo-eier Oleg Tinkov. Slovaken har kontrakt med laget ut 2017.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!