- Han er kvinnefiendtlig, rasistisk og ufølsom

Williams raser mot russisk tennisleder.

 IRRITERT:  Serena Williams legger ingen mellom når hun beskriver  Sjamil Tarpitsjev. Foto: NTB Scanpix
IRRITERT: Serena Williams legger ingen mellom når hun beskriver Sjamil Tarpitsjev. Foto: NTB ScanpixVis mer

Serena Williams er på krigsstien og raser mot russeren Sjamil Tarpitsjev, som kalte de to Williams-søstrene for menn i et TV-intervju for noen dager siden.

Den amerikanske jenta sliter for å holde seg på toppen av verdensrankingen. Russiske Maria Sjarapova jakter på henne, og det er ingen hemmelighet at Sjarapova har planer om å overta førsteplassen på rankingen etter den kommende WTA-finalen i tennis i Singapore.

Tarpitsjev har beklaget at han i TV-intervjuet refererte til Venus og Serena som "Williams-brødrene", men den unnskyldningen tar ikke Serna Williams på alvor. Hun mener kommentaren og bemerkningen aldri burde vært uttalt.

Russeren er ilagt en bort på 25.000 dollar av kvinnenes tennisforbund (WTA) for kommentaren, og han er utestengt i et helt år.

-Kommentaren hans var rett og slett ufin. Det var både kvinnefiendtlig og rasistisk og viste hvor ufølsom han er. Det var en form for mobbing, sier Serena Williams. Hun legger ikke skjul på at hun er rasende på russeren som har vært involvert i det meste innen russisk tenissport de siste årene.

-Jeg tror ikke det bare er jeg som har reagert på disse uttalelsene. Mange mennesker synes nok dette er å gå langt over streken, sier Williams.

-Han viser svært liten respekt for meg og søsteren min. Derfor er det veldig fint at så mange har tatt avstand fra det han har sagt, blant dem WTA-ledelsen, sier Serena Williams.

(NTB)