- Han er kvinnefiendtlig, rasistisk og ufølsom

Williams raser mot russisk tennisleder.

IRRITERT:  Serena Williams legger ingen mellom når hun beskriver  Sjamil Tarpitsjev. Foto: NTB Scanpix
IRRITERT: Serena Williams legger ingen mellom når hun beskriver Sjamil Tarpitsjev. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Serena Williams er på krigsstien og raser mot russeren Sjamil Tarpitsjev, som kalte de to Williams-søstrene for menn i et TV-intervju for noen dager siden.

Den amerikanske jenta sliter for å holde seg på toppen av verdensrankingen. Russiske Maria Sjarapova jakter på henne, og det er ingen hemmelighet at Sjarapova har planer om å overta førsteplassen på rankingen etter den kommende WTA-finalen i tennis i Singapore.

Tarpitsjev har beklaget at han i TV-intervjuet refererte til Venus og Serena som "Williams-brødrene", men den unnskyldningen tar ikke Serna Williams på alvor. Hun mener kommentaren og bemerkningen aldri burde vært uttalt.

Russeren er ilagt en bort på 25.000 dollar av kvinnenes tennisforbund (WTA) for kommentaren, og han er utestengt i et helt år.

-Kommentaren hans var rett og slett ufin. Det var både kvinnefiendtlig og rasistisk og viste hvor ufølsom han er. Det var en form for mobbing, sier Serena Williams. Hun legger ikke skjul på at hun er rasende på russeren som har vært involvert i det meste innen russisk tenissport de siste årene.

-Jeg tror ikke det bare er jeg som har reagert på disse uttalelsene. Mange mennesker synes nok dette er å gå langt over streken, sier Williams.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer