TETTE DUELLER: Alexander Kristoff (til høyre) har slått Mark Cavendish knepent ved flere anledninger i Tour of Qatar denne uka. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
TETTE DUELLER: Alexander Kristoff (til høyre) har slått Mark Cavendish knepent ved flere anledninger i Tour of Qatar denne uka. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

- Han er litt raskere, jeg er sterkere

Kristoff kommer stadig nærmere Cavendish.

(procycling.no): 3-1 i dueller mot Mark Cavendish i VM-nasjonen Qatar, smaker selvsagt svært godt for Alexander Kristoff.  

Briten - kanskje verdens beste sprinter gjennom tidene, hadde tidligere et solid overtak på Kristoff i spurten.  

I sommer talte procycling.no opp rene spurtdueller tilbake til 2012-sesongen, og fant summen 20-6 i favør Cavendish.  

• Les mer her: Sjekk Kristoffs elendige tall mot Cavendish

Etter Tour de France, og Kristoffs 2016-åpning i Qatar, viser regnestykket 23 mot 10.

Kristoff: - Han er fortsatt en bedre spurter Tendensen har vært at nordmannen stadig kommer nærmere sin antatt raskere utfordrer. De siste tre sesongene er det 7-6 i favør Katusha-stjernen.  

- Cavendish har nok litt raskere akselerasjon, mens jeg er litt sterkere. Jeg vil derfor fortsatt si at han er en bedre spurter. Men han er litt eldre enn meg, så kanskje jeg kan nærme meg litt, sier Kristoff til procycling.no etter nok en svært jevn duell mellom de to.  

Etter 10 runder i sentrum av Doha, måtte det målfoto til for å skille de to.  

• Les også: Nærmest dødt løp mellom Kristoff og Cavendish  

Som på tirsdag bikket marginene i favør av Kristoff.

Utpeker danske i nøkkelrolle Han åpnet den bunnsolide 2015-sesongen med tre etappeseirer i Qatar. Nå har han gjort det igjen.  

Trener Stein Ørn har registrert en oppofrende arbeidsinnsats etter planen som tidligere har vært savnet i det russiske mannskapet.  

- At laget har sett gevinsten av å jobbe sammen og samhandlingseffekten det gir, var en av målsetningene da jeg dro ned for å jobbe med dem over to treningsleirer. Jeg er tilfreds med at vi har fått inn den biten. De forskjellige situasjonene underveis og manøvreringen for å komme seg i best posisjon foran spurten, er de nødt til å håndtere etter hver som de oppstår, sier Ørn til procycling.no.  

Han mener Michael Mørkøv er en svært viktig brikke i lagets opptrekkertog.  

- Mørkøv fyller rollen som road captain på en flott måte. Det er han som tar kontrollen og styrer gruppa. Også når det ser litt håpløst ut, som i dag - så finner han åpningen og manøvrerer dem fram i feltet. Det er egenskaper fra bakgrunnen hans som banesyklist han får bruk for. Både han og Jacopo Guarnieri er svært gode på å forsere forbi ryttere og andre lags opptrekk, skryter Ørn.  

- Mange ser mot oss I Qatar har Katusha laget opptrådt med myndighet i feltet, og de har blitt mottatt med respekt.  

Målt opp mot Dimension Data, har Kristoffs mannskap kjørt de største opptrekkene.  

Foran et par av duellene har Cavendish stolt på Boasson Hagen, og deretter vendt blikket stivt mot Katusha-spurterens bakhjul.  

- Vi har et sterkt mannskap. Det er mange som ser mot oss og venter litt på hva vi skal gjøre, forteller Kristoff.  

- Har du forsøkt å få Cavendish til å gå litt ekstra tidlig på noen av etappene i Qatar?  

- Jeg tenker ikke så mye på hva andre gjør når jeg spurter. Jeg prøver bare å gi alt og få mest mulig fart, lyder svaret.  

Det har uansett fungert.  

Tror Cavendish var sliten Det gir seg også utslag i duellregnskapet mellom de to kamphanene. Et regnskap som var tung lesning for en rytter som måtte bruke noen år ekstra før han fant toppnivået sitt.  

Til stor forskjell fra karrierepila til Dimension Data-spurteren Cavendish.  

- Har dere funnet måten å slå ham på nå?

- Alexander har i hvert fall slått ham tre ganger nå, og det var kjekt, det. Om det er fordi Alexander er bedre, eller Mark har blitt dårligere, er ikke godt å si. Det kan nok også spille inn at Cavendish nå begynner å bli litt sliten. Han syklet Dubai Tour i forkant, så han begynner nok å merke kjøret.  

- Det som dog var oppløftende i dag, var at det var en rask avslutning med sterk medvind på oppløpet. Det er vanligvis ikke Alexander så komfortabel med, men da var det litt ekstra stas å vinne den etappen, avslutter Ørn.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

PODIET: Alexander Kristoff ble andremann sammenlagt i Tour of Qatar. Mark Cavendish (midten) vant, mens Greg van Avermaet tok tredjeplassen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
PODIET: Alexander Kristoff ble andremann sammenlagt i Tour of Qatar. Mark Cavendish (midten) vant, mens Greg van Avermaet tok tredjeplassen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer