BAYERNS STJERNE: Arjen Robben  kjemper en kamp mot klokka for å bli klar til kveldens kamp. Blir han det, kan han fort bli mannen  som setter ytterligere grå hår i hodet på Alex Ferguson. Foto: AFP
BAYERNS STJERNE: Arjen Robben kjemper en kamp mot klokka for å bli klar til kveldens kamp. Blir han det, kan han fort bli mannen som setter ytterligere grå hår i hodet på Alex Ferguson. Foto: AFPVis mer

Han er mannen som skal knuse Uniteds Europa-drøm

Kamp mot klokka for stjerna.

||| (Dagbladet): • Følg og diskuter kveldens kvartfinaler direkte kl. 20.45!

Louis Van Gaal og Allianz Arena setter sin lit til en sped, men lynrask hollender i kveld:

Arjen Robben, som var ønsket på Old Trafford i 2003, er mannen som kan knuse sir Alex Fergusons drøm om igjen å løfte den gjeveste bøtta i Europa.

- Bayern har forbedret sin posisjon i Europa og denne sesongen kan bli sensasjonell, sier 26-åringen som senket Fiorentina i forrige runde, i følge Skysports.

Kamp mot klokka
Da Real Madrid-president Florentino Perez åpnet lommeboka på vidt gap i sommer ble utsiktene til spilletid på Santiago Bernabeu dårlige for kantspilleren med en fortid i PSV Eindhoven og Chelsea.

Landsmannen Louis Van Gaal trodde imidlertid på Robben, og i rødt og hvitt har han herjet i Bundesliga og scoret ti mål på 18 kamper i Bayern-drakt.

- Jeg vet ikke om Robben og Ribery vil spille, men vi vil forberede oss på det siden de er stjernespillerne på Bayern-laget, sier sir Alex Ferguson i følge Daily Telegraph.

Ribery skal være klar for spill til kveldens kvartfinale. Arjen Robben pådro seg en leggskade mot Stuttgart i forrige seriekamp, men blir mest sannsynlig også klar til kveldens kamp.

- Han er ikke skadet, men musklene hans er trette. Hvis han ikke er 100 prosent så spiller han ikke, sier Bayern-boss Van Gaal.

God Bayern-statistikk
Om Robben mot alle odds skulle miste årets så langt viktigste kamp, kan Bayern i alle fall støtte seg på en oppløftende statistikk:

På sju møter har United bare vunnet en kamp mot Bayern München — den legendariske finalen på Camp Nou i 1999 da Ole Gunnar Solskjær ble matchvinner på overtid.

VERDIFULL: Louis Van Gaal gjorde et røverkjøp da han sikret seg Arjen Robben fra Real Madrid før sesongen.  Foto: REUTERS
VERDIFULL: Louis Van Gaal gjorde et røverkjøp da han sikret seg Arjen Robben fra Real Madrid før sesongen. Foto: REUTERS Vis mer

Bayern har vunnet to, mens fire av møtene har endt uavgjort.

United har på sin side ikke tapt borte i Europa på 16 kamper, de siste seks har alle endt med seier.

- Jeg har stor respekt for Bayern, de har mange gode spillere og en stor trener. Dette vil bli en veldig vanskelig kamp, men vi er i utrolig form, sier United-manager sir Alex Ferguson til UEFAs hjemmesider.

Din kommentar: Hvordan går det i kveld?

RESPEKT: Sir Alex Ferguson understreker betydningen av Bayerns historie og stolthet før kveldens gigantoppgjør på Allianz Arena. Foto: AP
RESPEKT: Sir Alex Ferguson understreker betydningen av Bayerns historie og stolthet før kveldens gigantoppgjør på Allianz Arena. Foto: AP Vis mer