INGEN OVER: Sven Kramer tok sitt sjette VM-gull i går, og troner alene på toppen over mestvinnende skøyteløpere.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
INGEN OVER: Sven Kramer tok sitt sjette VM-gull i går, og troner alene på toppen over mestvinnende skøyteløpere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Han er Messi på skøyter

Kramer kan ikke se noen som har vært bedre enn ham selv.

HAMAR (Dagbladet): Håvard Bøkko mener Sven Kramer herjer like mye på isen som Lionel Messi gjør på gresset. Selv kan ikke Kramer se noen som har vært bedre enn ham selv.

Bøkko vant sin femte individuelle VM-medalje i Vikingskipet i går. Samtidig gjorde Sven Kramer seg selv historisk ved å vinne sitt sjette VM-gull. Ingen annen skøyteløper har vunnet like mange gull som Kramer.

- Jeg vet jeg har skapt historie her i dag, men jeg syns det er vanskelig å ta inn over seg mens jeg fortsatt konsentrerer meg om å gå på skøyter, sier Kramer til Dagbladet.

Konkurrenten hans gjennom alle gullårene, Håvard Bøkko, er imidlertid ikke i tvil om Kramers kvaliteter.

- Han er Messi på skøyter, sier Bøkko.

- Det tar jeg som et kompliment. Men jeg er større enn Messi, altså, ler Kramer overfor Dagbladet.

- Men har noen vært større enn deg på skøyteisen?

- Nei, jeg kan ikke komme på noen, sier Kramer, struttende av selvtillit etter nok et VM-gull.

Tidenes motstander
På spørsmål fra Dagbladet om Håvard Bøkko syns det er litt bittert å være på topp samtidig som tidenes beste skøyteløper herjer, nøler han litt før han svarer.

- Tja, det har jo ikke vært noe jeg kan styre. Men han er tidenes beste skøyteløper, sier han.

- Han må bare innse at han går i den samme epoken som tidenes beste skøyteløper, trøster landslagstrener Jarle Pedersen.

Langt opp
Og selv om Bøkko var nærmere Kramer sammenlagt i 2013 enn han har vært på mange år, er det fortsatt langt opp til den øverste pallplassen for Bøkko.

- Jeg tror Sven kunne gått raskere i dag om han hadde trengt det, det så ikke ut som om han var like sliten som meg, sier Bøkko.

- Det kunne jeg nok, ja. Jeg har alltid et ekstra gir inne. Men det er vanskelig her, for jeg må går med to forskjellige tanker i hodet. Jeg vil selvfølgelig vinne, men jeg vil ha minst mulig vondt også. Ikke misforstå, det er alltid vondt å gå 10 000, men den mentale innstillingen er annerledes når jeg bare kan sikre seieren, sier Kramer.