Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alexander Isak og Martin Ødegaard

- Han er min beste venn

Martin Ødegaard og Alexander Isak har fått et godt forhold i Real Sociedad. Om to uker møtes de på hvert sitt landslag.

MATCHVINNER: Martin Ødegaard avgjorde kampen mot Mallorca. Se scoringen her. Video: Strive Vis mer

Der nordmenn følger med på Martin Ødegaards (20) prestasjoner i Real Sociedad med store øyne, følger svenskene med på spisstalentet Alexander Isak (19).

Han og Portu, en annen nysignering i sommer, kom inn mot Mallorca, og var med på å endre kampen for Real Sociedad, som vant 1-0.

STORTALENT: Alexander Isak. Foto: Henrik Montgomery / TT News Agency / NTB Scanpix
STORTALENT: Alexander Isak. Foto: Henrik Montgomery / TT News Agency / NTB Scanpix Vis mer

Ødegaard scoret målet som sørget for La Reals første seier på Mallorca på 16 år.

- Et utrolig fint mål. Det var en perfekt kontring hele veien. Martin startet kontringen mer eller mindre selv, og fikk seinere avsluttet på en veldig fin måte, sier Isak til Aftonbladet.

- Min beste venn

Da lokalavisa holdt en avstemning før sesongen der leserne skulle plukke ut de elleve spillerne de ønsker Real Sociedad skal bruke, kom både Isak og Ødegaard med på laget.

Den tidligere AIK-spilleren sier at det er motiverende, og at han er klar for å gripe muligheten hvis Sociedad-trener Imanol Alguacil gir ham sjansen.

Isak forteller til den svenske avisa at han og Ødegaard har utviklet et godt forhold i løpet av de første månedene i klubben.

- Vi har en veldig bra kontakt og trives godt sammen. Det er naturlig at han blir min beste venn på laget. Det er veldig kult å ha ham på samme lag, sier Isak.

ESTADIO MESTALLA: Martin Ødegaard før sin debut mot Valencia. Nordmenn har tatt turen ned, og ikke alle er like stor fan av unggutten. Video: Tore Ulrik Bratland. Reporter: Tore Ulrik Bratland. Vis mer

Språkproblemer

Da Ødegaard stilte opp på podkasten LaLigaLoca på tampen av oppkjøringa, fortalte han om forholdet til Isak, som tidligere har blitt omtalt som «Sveriges Ødegaard» på grunn av den like karriereutviklingen.

- Ja, jeg har hengt en del med ham. Vi bodde på samme hotell ganske lenge begge to, så da tilbringer man mye tid sammen. Vi spiste middag sammen nesten hver dag, sier Ødegaard.

20-åringen fortalte at de snakker sammen med hver sitt morsmål, men at Isak sliter med å forstå han.

- Ja, vi prater «svorsk». Jeg har ingen problemer med å forstå hva han sier, men svensker er virkelig dårlige på språk. Eller i alle fall norsk, sier Ødegaard med et glimt øyet.

- Jeg føler nesten at jeg må snakke engelsk med han ettersom det høres så rart ut når jeg snakker. Prater jeg som vanlig, får jeg bare et «hæ?» tilbake. Så jeg må si ting som «konstigt» i stedet for det norske ordet «rart» for at han skal forstå meg.

- Skandinavias største talenter

Isak og Ødegaard skal spille sammen i én kamp til, så møter de hverandre.

Da venter nemlig EM-kvalikkamp i Sverige 8. september.

- Vi snakket om kampen i Oslo for noen dager siden. Det var jo et veldig begivenhetsrikt møte. Vi ser begge fram til den matchen. Det kommer til å bli veldig interessant, sier Isak til Aftonbladet.

I den kampen ledet Norge 2-0, men Sverige snudde til 3-2. På overtid reddet derimot Ola Kamara et norsk poeng.

Sverige ligger for øyeblikket på tredjeplass i gruppe med sju poeng etter fire kamper. Norge har fått en trøblete start med bare fem poeng.

Da Dagbladet snakket med den svenske landslagsbacken Ludwig Augustinsson etter 3-3-oppgjøret, skrøt han av Isak og Ødegaard.

- Du ser at Ødegaard er et stort talent med en lys framtid. Han kommer til å bli en stor spiller og er det største talentet i Skandinavia sammen med Isak, sa Augustinsson til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling