Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han er min Marit Bjørgen

På trening må Emil finne seg i å være Marit.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Heidi Weng har gått seg inn i mange norske hjerter etter gjennombruddet i VM i Val di Fiemme for to år siden. Samtidig har kjæresten Emil Iversen vært helt i toppen blant alle dem som konkurrerer på nivået under verdenscupen.

I fjor ble han nummer tre sammenlagt i skandinavisk cup, og under åpningen av samme cup på Gålå sist helg vant han like godt det første rennet. I dag får han sjansen i sitt fjerde verdenscuprenn.

- Jeg har brutt gjennom på b-nivået, så nå blir det spennende å se om jeg klarer å få til noe i verdenscupen også, sier Emil til Dagbladet.

Treningspartner Vanligvis konkurrer kjæresteparet på vidt forskjellige steder, men Heidi synes ikke det er rart at Emil nå plutselig ikler seg startnummer i verdenscupen. 

- Jeg syns ikke det er noe rart, det er jo bare et skirenn vi skal gå, men jeg syns han fortjener det, smiler hun, og røper at Emil er god å ha, også som treningspartner.

Privat Bjørgen - Jeg tror det er mer konkurranse i mitt hode enn i Emil sitt, han bryr seg kanskje ikke så mye. Men jeg føler at hvis jeg holder følge med Emil så tenker jeg at i «dag var jeg best i verden». I mitt hode er han Marit Bjørgen når jeg går mot ham, og går han fra meg med to minutter er jeg langt bak de beste. Så for meg er det konkurranse, men for Emil er det nok ikke det, ler hun.

- Du er Marit Bjørgen, altså?

- Jeg har fått høre fra henne at jeg er Marit Bjørgen, ja, men hun er nok nesten like god hun, ler han, men legger til at han også nyter godt av at Heidi Weng har rutine fra verdenscupen.

- Jeg får litt innsikt fra henne også, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media