- Han er min venn for livet, jeg bryr meg ikke om hva dere synes om ham

Dennis Rodman viste frem bilder fra besøket hos Kim Jong-un.

 FERIEMINNER:  Dennis Rodman viste fram sine fremkalte ferieminner fra sin andre tur til Nord-Korea. Utifra bildene er det tydelig at han har tilbrakt mye tid med landets diktator, Kim Jong-un. Foto: REUTERS / Kim Kyung-Hoon / NTB Scanpix
FERIEMINNER: Dennis Rodman viste fram sine fremkalte ferieminner fra sin andre tur til Nord-Korea. Utifra bildene er det tydelig at han har tilbrakt mye tid med landets diktator, Kim Jong-un. Foto: REUTERS / Kim Kyung-Hoon / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Iført en lue i sølvpaljetter og en utent sigar, landet i dag Dennis Rodman i Bejing, hvor et stort pressekorps ventet for å høre hvordan hans tur til Nord-Korea hadde gått for seg.

Basketballstjernen har de siste dagene vært på besøk i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang, og hvor han blant annet har truffet landets diktator Kim Jong-un.

Dette er andre gang i år at den tidligere NBA-stjernen besøker det lukkede landet, og andre gang han treffet landets overhode.

- Jeg driter i det I mai skrev Dennis Rodman på Twitter, og ba sin venn Kim Jong-un om å slippe den amerikanske fangen Kenneth Bae fri.

Bae er dømt til 15 års straffearbeid i Nord-Korea, uten at det er helt kjent hvilke grunner myndighetene har fengslet ham for.

Rodmans Twitter-melding ga ingen effekt, og det ble derfor spekulert i om Rodman under sitt andre besøk ville bruke vennskapet til Kim Jong-un til å få Bae fri.

Men det ga Dennis Rodman journalistene som møtte ham på flyplassen i Beijiong klar beskjed om at det var ikke det han hadde brukt tiden til i Nord-Korea.

- Vet dere hva? Det er ikke min jobb å spørre om hva som skjer med Kenneth Bae, sa Rodman ifølge New York Times.

- Dere får spørre Obama om det. Spør Hillary Clinton. Jeg driter i det, skal superstjernen ha fortalt journalistene.

Fremkalte bilder Under forrige besøk var amerikaneren i landet for å blant annet filme en TV-serie hvor han lærer opp nordkoreanere i basketball. Hva han gjorde under dette besøket er mer uklart.

Men Dennis Rodman viste fram en stor bunke med fremkalte bilder fra turen, som viser at han blant annet delte et måltid med Kim Jong-un, red hest og ga undervisning i basketball.

Men da journalistene ville vite om 52-åringen synes det er greit at han er så god venn med diktatoren, smalt det fra superstjernen igjen.

- Han er min venn for livet. Jeg bryr meg ikke om hva dere synes om ham. Jeg gir faen i hva folk rundt om i verden synes om ham. Han er, som du så på bildene, min venn, skrek Rodmann til journalistene, mens han ga tydelig uttrykk for hva han mente med hendene, skriver CBS News.

 IKKE BLID:  - Jeg gir faen i hva folk rundt om i verden  synes om ham. Han er, som du så på bildene, min venn, skrek Rodmann til journalistene som stilte kritiske spørsmål om Rodmans vennskap til Jong-un. Foto:  REUTERS / Kim Kyung-Hoon / NTB Scanpix
IKKE BLID: - Jeg gir faen i hva folk rundt om i verden synes om ham. Han er, som du så på bildene, min venn, skrek Rodmann til journalistene som stilte kritiske spørsmål om Rodmans vennskap til Jong-un. Foto: REUTERS / Kim Kyung-Hoon / NTB Scanpix Vis mer