Han er Moldes hemmelige suksessfaktor

Erling Moe var med både Jonevret og Solskjær.

 KONTINUITET:  Tor Ole Skullerud flankert av assistenttrener Geir Bakke (tv.) og Erling Moe (th.). FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet
KONTINUITET: Tor Ole Skullerud flankert av assistenttrener Geir Bakke (tv.) og Erling Moe (th.). FOTO: Erik Hattrem/DagbladetVis mer

MOLDE (Dagbladet): Rosenborg fikk merke det på Moldes våte kunstgress, aviskommentatorene påpekte det; årets Molde-utgave er enda bedre i pasningsspillet på små flater enn under Ole Gunnar Solskjær.

Kulturbygging Med 43 poeng topper Molde Tippeligaen og luka ned til Odd er på åtte poeng. Men Molde er ikke blitt mer presise i pasningsspillet fordi vinteren og våren gikk med på store menger pasningsøvelser.  Det sier Molde-sjef Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

- Det er ikke bare isolerte pasningsøvelser som skjer på treningsfeltet, nei. Det er like mye fokus på pasningsstolthet i spillsekvensene.

Kontinuitet For Skullerud kan avsløre hva som er hemmeligheten bak Moldes presise pasningsspill. Og det er ikke enovervannet hjemmebane.

- Det som kanskje er litt av hemmeligheten, er at vi har en fantastisk mann med oss i Erling Moe her i klubben. Han har lang fartstid i Molde og har det veldig under huden. Han er svært dyktig og sammen med Geir Bakke jobber han med dette på feltet hver eneste dag. Jeg har et rikt utvalg med øvelser som disse gutta er eksepsjonelle til å følge dem opp, sier Skullerud.

At Moe, som har vært i trener-teamet siden 2007, fortsatt er i klubben, er ingen selvfølgelighet. Da Kjell Jonevret ble sjef i Viking, fikk Moe tilbudet om å komme etter.

Moe valgte å bli under Ole Gunnar Solskjær.

Da jobbet Moe sammen med Mark Dempsey om pasningsspillet. Det er dette grunnarbeidet som nå er videreutviklet.

MED KJELLEJON: Her er Erling Moe assistenttreneren til Kjell Jonevret. Også med på bildet er keepertrener Per Magne Misund. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB Scanpix
MED KJELLEJON: Her er Erling Moe assistenttreneren til Kjell Jonevret. Også med på bildet er keepertrener Per Magne Misund. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB Scanpix Vis mer

- Vi har ikke revolusjonert noe i en klubb der ting har fungert godt, det har vært kjempeflinke folk her over lang tid. Mark Dempsey under Solskjær og Kjell Jonevret før den tid har gjort mye bra arbeide for denne klubben. Siden kontinuitet er viktig, blir da også Erling Moe en svært viktig faktor for det vi holder på med, sier Skullerud.  

Stolthet i jobben Skullerud mener at spillerne de siste årene har snakket seg i mellom om viktigheten av presise pasninger, på små flater, mens pulsen er høy.  Skullerud kaller det pasningsstolthet.

I årets Molde-lag er det flere spillere som setter all sin ære på å gjøre en god og presis jobb. Én av dem kjenner Skullerud godt fra før av.

- Harmeet Singh har alltid vært en slik type spiller. Helt siden jeg ble kjent han, da han var 14 år gammel i Vålerengen, har jeg sett en fullstendig dedikert fotballspiller. Mange har talent, men et treningstalent som alltid vil driver det videre, det er Harmeet, og han er eksepsjonelt flink, sier Skullerud.

Slike spillere og deres innstilling til arbeidsoppgavene, smitter over på resten av spillertroppen.

- Selvfølgelig smitter det, og det er slike vi trenger i en treningsgruppe. I Molde har vi mange slike nå, som er med å driver treningshverdagen videre, sier Skullerud.

Bekreftelse fra eldstemann Dagens Molde-tropp har én mann, som har vært der siden 1993. Kaptein Daniel Berg Hestad. Han mener at det våte kunstgresset mot Rosenborg, var med på å fremme arbeidet Molde gjennom flere år har lagt ned rundt pasningsarbeidet.

Men at spillerne også simpelthen elsker å treffe hverandre hver morgen og jobbe sammen på trening og i kamp,mener Hestad er en like så viktig faktor.

MED OLLIE: Her er Erling Moe assistenttreneren til Ole Gunnar Solskjær. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Scanpix
MED OLLIE: Her er Erling Moe assistenttreneren til Ole Gunnar Solskjær. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Scanpix Vis mer

 - Lagets hurtige og presise spill på små flater, er nok en kombinasjon av teknisk gode spillere, gode relasjoner oss spillere i mellom og et trenerapparat som gir oss god skolering, sier Berg Hestad til Dagbladet.

 STØTTET:  Molde-veteran Daniel Berg Hestad. Foto: NTB Scanpix
STØTTET: Molde-veteran Daniel Berg Hestad. Foto: NTB Scanpix Vis mer