ROS: Henrik Kristoffersen er på alles alpinlepper etter en fryktinngytende sesonginnledning i slalåm. Tyskerne misunner Norge supertalentet fra Rælingen.  Foto: EPA/MATTEO BAZZI
ROS: Henrik Kristoffersen er på alles alpinlepper etter en fryktinngytende sesonginnledning i slalåm. Tyskerne misunner Norge supertalentet fra Rælingen. Foto: EPA/MATTEO BAZZIVis mer

- Han er Mozart på ski. Han er et vidunderbarn

Hyller Henrik Kristoffersen.

Henrik Kristoffersen er på alles alpinlepper etter en fryktinngytende sesonginnledning i slalåm. Tyskerne misunner Norge supertalentet fra Rælingen.

Tre slalåmrenn er unnagjort i årets verdenscup i alpint. De to første - i Val d'Isere og Madonna di Campiglio - vant Kristoffersen med over ett sekund på konkurrentene.

Onsdag ble det andreplass bak Marcel Hirscher i Santa Catarina, uten at det svekket inntrykket av at 21-åringen er vinterens store navn i disiplinen.

Det har også konkurrentene for lengst innsett. I den tyske alpinleiren tar man i bruk store ord for å beskrive det Rælingen-gutten har fått til.

- Han har etablert seg i verdenstoppen på bare tre år og er egentlig en liten Mozart på ski. Han er et vidunderbarn. Det må vi bare si, sier Wolfgang Maier, direktør for alpint i Det tyske skiforbundet.

Nylig røpet for øvrig Kristoffersen at han planlegger å flytte til Østerrike - nærmere bestemt til Mozarts hjemby Salzburg.

Skiller seg ut Maier legger ikke skjul på at tyskerne mer enn gjerne skulle hatt et talent av samme kaliber i sine rekker.

- Samtlige nasjoner skulle hatt en som ham. Han har skilt seg ut hele tiden, uavhengig av nivå og aldersklasse, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoffersen tok ikke mindre enn åtte VM-medaljer som junior, seks av dem i gull. Tross sine bare 21 år, har han i tillegg rukket å ta en OL-medalje. Bronsemedaljen kom i slalåmrennet i Sotsji i 2014.

- Etter mitt syn er han den kjøreren med best ferdigheter i verdenscupsirkuset akkurat nå, sier Wolfgang Maier.

Kommende helg får han sjansen til å se Kristoffersen i aksjon igjen i Adelboden. Lørdag er det storslalåm på programmet, mens det skal kjøres slalåm dagen derpå.

Hylles av konkurrenter Også konkurrentene hyller den unge nordmannen etter innledningen på årets sesong.

- Jeg har kjent ham i noen år nå, og for alderen er han ufattelig kald, sa den tyske veteranen Felix Neureuther tidligere denne uken.

- Han går til alle oppgaver med en profesjonalitet jeg i hvert fall ikke hadde på den alderen, tilføyde han.

Også Marcel Hirscher er full av beundring.

- Akkurat nå er han en klasse bedre enn alle andre, sa østerrikeren.

Kristoffersen leder slalåmcupen etter tre renn. han har 20 poengs forsprang på Hirscher. I verdenscupen sammenlagt er Rælingen-gutten nummer tre. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram