Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han er Mozart på ski. Han er et vidunderbarn

Hyller Henrik Kristoffersen.

ROS: Henrik Kristoffersen er på alles alpinlepper etter en fryktinngytende sesonginnledning i slalåm. Tyskerne misunner Norge supertalentet fra Rælingen.  Foto: EPA/MATTEO BAZZI
ROS: Henrik Kristoffersen er på alles alpinlepper etter en fryktinngytende sesonginnledning i slalåm. Tyskerne misunner Norge supertalentet fra Rælingen. Foto: EPA/MATTEO BAZZI Vis mer

Henrik Kristoffersen er på alles alpinlepper etter en fryktinngytende sesonginnledning i slalåm. Tyskerne misunner Norge supertalentet fra Rælingen.

Tre slalåmrenn er unnagjort i årets verdenscup i alpint. De to første - i Val d'Isere og Madonna di Campiglio - vant Kristoffersen med over ett sekund på konkurrentene.

Onsdag ble det andreplass bak Marcel Hirscher i Santa Catarina, uten at det svekket inntrykket av at 21-åringen er vinterens store navn i disiplinen.

Det har også konkurrentene for lengst innsett. I den tyske alpinleiren tar man i bruk store ord for å beskrive det Rælingen-gutten har fått til.

- Han har etablert seg i verdenstoppen på bare tre år og er egentlig en liten Mozart på ski. Han er et vidunderbarn. Det må vi bare si, sier Wolfgang Maier, direktør for alpint i Det tyske skiforbundet.

Nylig røpet for øvrig Kristoffersen at han planlegger å flytte til Østerrike - nærmere bestemt til Mozarts hjemby Salzburg.

Skiller seg ut Maier legger ikke skjul på at tyskerne mer enn gjerne skulle hatt et talent av samme kaliber i sine rekker.

- Samtlige nasjoner skulle hatt en som ham. Han har skilt seg ut hele tiden, uavhengig av nivå og aldersklasse, sier han.

Kristoffersen tok ikke mindre enn åtte VM-medaljer som junior, seks av dem i gull. Tross sine bare 21 år, har han i tillegg rukket å ta en OL-medalje. Bronsemedaljen kom i slalåmrennet i Sotsji i 2014.

- Etter mitt syn er han den kjøreren med best ferdigheter i verdenscupsirkuset akkurat nå, sier Wolfgang Maier.

Kommende helg får han sjansen til å se Kristoffersen i aksjon igjen i Adelboden. Lørdag er det storslalåm på programmet, mens det skal kjøres slalåm dagen derpå.

Hylles av konkurrenter Også konkurrentene hyller den unge nordmannen etter innledningen på årets sesong.

- Jeg har kjent ham i noen år nå, og for alderen er han ufattelig kald, sa den tyske veteranen Felix Neureuther tidligere denne uken.

- Han går til alle oppgaver med en profesjonalitet jeg i hvert fall ikke hadde på den alderen, tilføyde han.

Også Marcel Hirscher er full av beundring.

- Akkurat nå er han en klasse bedre enn alle andre, sa østerrikeren.

Kristoffersen leder slalåmcupen etter tre renn. han har 20 poengs forsprang på Hirscher. I verdenscupen sammenlagt er Rælingen-gutten nummer tre. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media