Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han er nå en neger. - Ja, han e' mørk. Æ si itj meir

Bohinen og Alsaker visste ikke at de var på lufta.

|||
(Dagbladet): TV 2-kommentatorene Øyvind Alsaker og Lars Bohinen satt i boksen og varmet opp før de skulle kommentere kampen mellom Hønefoss og Rosenborg i går.

Det de ikke visste, var at mikrofonen foran dem var slått på. Og at selv om sendingen ikke var startet på TV 2, ble de kringkastet til Altibox' 200 000 abonnenter.

Dermed fikk en del seere med seg den noe røffe humoren mellom de to kollegene - som altså slett ikke var ment for andre ører enn deres egne.

Aftenposten.no har publisert en video med private samtalen på.

- Han e' mørk Begge lags spillere og Rosenborgs supportere var blant de det ble fleipet med.

- Lars Lafton... Har du sett magen hans, eller? Han har mage! sa Lars Bohinen.

- He's a joke. He's a fucking joke! sier Alsaker på engelsk om Hønefoss' reservekeeper Steve Clark.

BLE KALT «NEGER»: Hønefoss-spiller Leo Olsen, her i duell med RBKs Mikael Dorsin, tror Lars Bohinen på at det ikke var rasistisk ment. 
Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
BLE KALT «NEGER»: Hønefoss-spiller Leo Olsen, her i duell med RBKs Mikael Dorsin, tror Lars Bohinen på at det ikke var rasistisk ment. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

- Leo Olsen. Hva er det for no'? spør Alsaker.

- Er nå en neger, da, svarer Bohinen.

- Ja, han e' mørk. Æ si itj meir, svarer Alsaker med trønderdialekt.

De snakker også om Per Ciljan Skjelbred, og vitser om at de synes det er tidlig å bli pappa i en alder av 23, men at det er en annen mentalitet «ute på bygdene».

- Kunne vært verre Øyvind Alsaker forklarer bakgrunnen for den noe oppsiktsvekkende samtalen slik:

- I teorien kunne det faktisk vært mye verre enn dette. I minuttene før du går på direktesending så skal adrenalinet pumpes opp, det du sier er ikke innom hjernen en gang. Alt det der er bare usammenhengende babbel, det har ingenting om hvem jeg er eller hva jeg står for, sier Aftenposten.no.

Bohinen forsikrer om at det ikke lå noe rasistisk bak kommentarene om Leo Olsen.

IKKE RASIST: Lars Bohinen sier det ikke lå noe rasistisk bak at han omtalte Leo Olsen som «neger». Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
IKKE RASIST: Lars Bohinen sier det ikke lå noe rasistisk bak at han omtalte Leo Olsen som «neger». Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer

- Jeg og Øyvind sitter bare der og slenger ut kommentarer om det som skjer på banen. Det er sagt i en spøkefull tone. Jeg husker ikke akkurat hva som skjedde. Han har jo et veldig norsk navn, og så kom han løpende mot oss akkurat da. Det er sagt i en privat sfære, sier Bohinen.

Leo Olsen forteller til Aftenposten at Bohinen har vært i kontakt med ham for å forklare at det ikke var vondt ment. Og han tror Bohinen på at det ikke er rasistisk ment.

TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen beklager at samtalen ble sendt på lufta, men sier innholdet ikke vil få konsekvenser for de to kommentatorene, da dette ble sagt i en privat sfære.

Lafton ler - Dette tar jeg med knusende ro, jeg bare småler litt av det. For min del må de få lov til å si hva de vil, sånn er det å være fotballspiller. Jeg har den kroppen jeg har. Nå har jeg jo vært skadet et helt år, og skal innrømme at ikke alt av det fysiske er helt på topp, men samtidig har kroppen min alltid vært sånn. Det gikk greit å ha litt mage mot Brann, da jeg kom inn og scoret og hadde målgivende. Og det gikk fint i Adeccoligaen med 22 scoringer i serien, sier Lafton til Dagbladet.

Han betegner TV 2-kommentatorenes tabbe som klønete og sammenligner det med å skyte utenfor på åpent mål, men velger å se stort på det hele:

- For min del bruker jeg ikke en kalori på dette, selv om magen kanskje kunne forsvunnet da. Jeg vil heller si at Hønefoss kanskje trenger litt mer pondus for å score mål.

Dagbladet har ikke kommet i kontakt med Alsaker eller Bohinen i dag.

Flotteste lesba på Toten Alsaker og Bohinen er selvsagt ikke de første som blir rammet av at ting blir kringkastet som kun er ment privat.

UBEHAGELIG: Øyvind Alsaker sier det er ubehagelig at det som var ment for den private sfæren ble kringkastet. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
UBEHAGELIG: Øyvind Alsaker sier det er ubehagelig at det som var ment for den private sfæren ble kringkastet. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer

Harald Bredeli er en annen populær TV 2-mann som for alltid vil bli husket for karakteristikken «flotteste lesba på Toten» om Gro Hammerseng.

TV 2 Zebra, som viste kampen på TV hadde reklamepause. Men lyden av Bredeli ble sendt på NRKs nett-TV.

I ettertid var TV 2 forbannet på NRK, og mente at de slett ikke hadde rett til å bruke kommentatorlyden fra TV 2 - kun bildene - på sin nettsending.

• Her er flere verbale tabber fra sportssendingene.

PONDUS: Magen til Lars Lafton var en av tingene Alsaker og Bohinen vitset om da de trodde ingen hørte dem. Lafton ler av hele saken. Foto: Marit Hommedal, Scanpix
PONDUS: Magen til Lars Lafton var en av tingene Alsaker og Bohinen vitset om da de trodde ingen hørte dem. Lafton ler av hele saken. Foto: Marit Hommedal, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media