Kristoff om Halvorsen:

- Han er nok et enda større talent enn meg

Nå møtes de norske spurtstjernene i belgisk ritt.

DET NÆRMESTE HAN HAR KOMMET: Kristoffer Halvorsen kom på plassen bak Alexander Kristoff under NM i Bodø, men har fortsatt ikke slått Stavanger-mannen i en ren duell. - Et spørsmål om tid, tror Kristoff selv.
Foto: Einar Landa / NTB scanpix
DET NÆRMESTE HAN HAR KOMMET: Kristoffer Halvorsen kom på plassen bak Alexander Kristoff under NM i Bodø, men har fortsatt ikke slått Stavanger-mannen i en ren duell. - Et spørsmål om tid, tror Kristoff selv. Foto: Einar Landa / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Det skiller nesten ni hele kalenderår mellom Alexander Kristoff og Kristoffer Halvorsen.

Den gamle og den nye generasjonen av norske toppspurtere.

Denne uka møtes de to til nye dueller under etapperittet Driedaagse de Panne. I det sparsommelige utvalget av innbyrdes oppgjør så langt, står det 0-7 i favør av Alexander Kristoff.

- Foreløpig tror jeg vi stiller rimelig likt i en spurt, men han kommer nok til å bli raskere enn meg med noen år til på baken, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

Har ikke blitt slått av «Doffen»

Det har stort sett vært under Arctic Race og Tour des Fjords at de har fått målt krefter hittil.

Symptomatisk nok to av rittene Doffen ikke har fått det helt til å stemme under.

Nærmest var han da han tok NM-bronse i Bodø. Der gikk sølvmedaljen til Kristoff - mens Edvald Boasson Hagen kjørte solo inn til gullet.

Så langt i karrieren har Halvorsen glimtet til ved en rekke store anledninger. I fjor ble han andremann i Nokere Koerse, vant GP Isbergues og ble U23-verdensmester i Doha.

I år slo han mange av navnene han møter igjen under etapperittet i De Panne under 1.1-klassikeren Handzame Classic.

- Det er sterkt gjort av ham å kjøre inn de resultatene, og De Panne er jo på samme nivå. Det bør passe både ham og Joker bra. Jeg tror de skal kunne henge med, sier Kristoff til procycling.no.

Møter WT-lag i klassikerform

Mens 29-åringen har 22 rittdager i beina allerede, har Halvorsen kun fullført Handzame Classic og U23-versjonen av Gent-Wevelgem.

Både GP Lillers og Nokere Koerse sto han av grunnet velt.

Et annet moment er at WorldTour-lagene Katusha-Alpecin, Lotto-Soudal, Quick Step-Floors, Orica-Scott, Bora-Hansgrohe og UAE Team Emirates skal nærme seg storformen på vei mot de to største rittene i hele bolken av brosteinsklassikerne.

Det viser egentlig bare at det er forskjell på å være proff og å sykle på tredje øverste nivå innenfor sykkelsporten.

Kristoff var ikke i nærheten

Som 22-åring fikk faktisk Kristoff muligheten under Nokere Koerse i rekkene hos BMC Racing. På den tiden slet han med å krafse til seg de aller største resultatene.

Han endte på en 13.-plass. Jens Keukerleire vant den dagen.

Litt morsomt er det også at nåværende sportsdirektør i Joker Icopal, Svein Erik Vold, ble nummer 18 den dagen.

Sammenlikner man år for år og resultat for resultat, er det ingen tvil om at Halvorsen har hatt en kometkarriere målt opp mot Kristoff:

- Han minner jo litt om meg: En spurter som kan takle litt hardere løyper, også. Han er nok et enda større talent enn meg. Jeg var ikke i nærheten av de resultatene, da jeg var på hans alder, påpeker han.

Kristoffs posisjon trues av Halvorsen og Holst Enger

Den belgiske avisen Het Nieuwsblad klinket faktisk til med én stjerne til unge Halvorsen i sin oversikt over kandidatene til å vinne De Panne sammenlagt.

Kristoff - som har vunnet her før, får fire stjerner.

Under U23-versjonen av Gent-Wevelgem i helga skremte ikke sørlendingen noen. Faktisk var han sist i mål av de 99 som fullførte. Trolig fullførte han kun rittet for å få alle de 185 rittkilometerne i beina foran rittene som nå venter.

I De Panne er det ikke bare Kristoff han skal bryne seg på, men også Marcel Kittel, Sascha Modolo, Sam Bennett, Edward Theuns, Jens Debusschere - og rekke andre toppnavn han alt har satt på plass under Handzame Classic.

Om han sikrer seg skalpen til Kristoff i løpet av de neste tre dagene, er slettes ikke sikkert. Stavanger-mannen satte selv hele verdenseliten på plass på Via Roma for et par uker siden.

Likevel hadde han allerede da begynt å innstille seg på at hans dager på toppen av den norske spurttronen er under press fra flere hold:

- De yngre rytterne vil bare bli bedre. Sånn er det i Norge, og. Jeg har vært den beste spurteren i et par år, men når har Halvorsen og Sondre Holst Enger begynt å puste meg i nakken. Etter hvert går sikkert de forbi meg også. Internasjonalt er Fernando Gaviria på vei mot toppen. Det er vanskelig å holde seg der for alltid. Mark Cavendish og André Greipel har vært der oppe lenge, så jeg får håpe at jeg klarer å holde unggutta bak meg en stund til, uttalte Kristoff til procycling.no i forkant av Milano-Sanremo.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer