- Han er Norges beste stopper

Klar melding fra Skullerud.

Aalesund - Molde 0-1

ÅLESUND (Dagbladet): - Det er kjekt å være med å bidra begge veier. Det var godt å se målet gå inn. Vi var også solide defensivt i dag. Etterhvert ble vi trykket tilbake, og det ble litt kaos. Men vi vinner andreballer og tar en fortjent seier, forteller Vegard Forren til Dagbladet.

Midtstopperen har vært bunnsolid for Molde i årets sesong. 26-åringen leder Norges gjerrigste forsvar.

NULL BAKLENGS: Aalesunds Fredrik Ulvestad (midten) fortviler etter å ha misbrukt en sjanse i eliteseriekampen mellom Aalesund og Molde på Color Line Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NULL BAKLENGS: Aalesunds Fredrik Ulvestad (midten) fortviler etter å ha misbrukt en sjanse i eliteseriekampen mellom Aalesund og Molde på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Molde-trener Tor Ole Skullerud er ikke i tvil om hva han mener om forsvarssjefen sin.

- Han er Norges beste stopper, fastslår Skullerud.

Sikret seieren Forren ble fredag matchvinner og helt da han scoret kampens eneste mål i prestisjeduellen mot Aalesund. Supporterne sang navnet høylytt da dommeren blåste i fløyta.

Keeper Sten Grytebust gjorde en dårlig klarering på corner imot, og ballen havnet hos Forren på elleve meter. Halvvolleyen i vinkelen ble kampens eneste mål.

BAUTA: Moldes Vegard Forren (t.v.) og Peter Orry Larsen i eliteseriekampen mellom Aalesund og Molde på Color Line stadion fredag. Midtstopperen til MFK har ledet Tippeligaens beste forsvar denne sesongen. Mot AaFK var han en av banens beste.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BAUTA: Moldes Vegard Forren (t.v.) og Peter Orry Larsen i eliteseriekampen mellom Aalesund og Molde på Color Line stadion fredag. Midtstopperen til MFK har ledet Tippeligaens beste forsvar denne sesongen. Mot AaFK var han en av banens beste. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Se målet i videoen øverst!

- Vi har flyt og vil vinne hver kamp vi spiller. I dag er det ekstra deilig å ta med tre poeng, sier Forren.

- Det er deilig å vinne uten å brilliere. Det var en tøff kamp. Vi kan ikke springe hver motstander i senk, forteller forsvarsbautaen.

- Fantastisk! Tor Ole Skullerud klarer nesten ikke finne nok superlativer etter kampen:

- Herlig. Fantastisk! En utrolig deilig seier. Vi vinner fortjent, men de hadde også sjanser. Vi kunne og burde avgjort før, da ville kampen sett annerledes ut. Vi ser ikke ut som en million i dag, sier Skullerud.

Forren, som hadde et mislykket opphold i Southampton og Premier League før han returnerte til Molde i fjor sommer, blir igjen sterkt linket til utenlandske klubber.

- Han er en bauta, og er viktig i begge ender. Men jeg kan ikke skryte for mye, da stikker han, smiler Daniel Berg Hestad til Dagbladet.

AaFK har slitt i årets Tippeliga. Forrens vakre mål gjør derfor ikke situasjonen bedre på Sunnmøre.

- Måten vi slipper inn målet på er skuffende. Det er vi som har corner, men blir tatt på en overgang. Den ender i corner som igjen fører til mål. Men et bra Molde-lag, sier en skuffet Jan Jonsson.

NY SEIER: Moldes trener Tor Ole Skullerud opplever stor suksess med Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NY SEIER: Moldes trener Tor Ole Skullerud opplever stor suksess med Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer