Gøran Sørheim er mesterskapsdebutant for Norge

Han er Norges ukjente landslagshåp

Gøran Sørheim spiller sitt første mesterskap for Norge. 27-åringen beskriver seg selv som totalt håndballgal.

MESTERSKAPSDEBUTANT: Gøran Sørheim. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MESTERSKAPSDEBUTANT: Gøran Sørheim. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Jo, da, Gøran Sørheim (27) har vært på landslaget før, han. Han var i bruttotroppen til VM i fjor, men fikk ikke reise ned. I år, derimot, er han med til EM, og får spille sitt første mesterskap med det norske flagget på brystet.

Han er altså en av de spillerne vi ikke har så stor kjennskap til.

Sørheim kommer fra Lier, og har dermed ikke lang reisevei til Drammen, der han nå spiller sammen med landslagskollega Joakim Hykkerud. Duoen ble hentet tilbake foran sesongen (Sørheim fra danske SønderjyskE), og bidro sterkt til Drammens NM-gull i romjula.

- Å gjøre en så bra kamp før et mesterskap, gir et selvtillitsboost. Det prøver jeg å ta med meg til EM, sier Sørheim til Dagbladet.

Trenerens drøm

Av lagkamerat Hykkerud beskrives han som en stille og rolig fyr.

- Han gjør ikke så mye ut av seg. Han er en god gutt, sier Hykkerud til Dagbladet.

Kvalitetene hans på banen, skryter han enormt av.

- Han er helt strålende. Han er en av de klokeste og raskeste håndballspillerne jeg vet om. Det er tøft å spille mot ham, for du må løpe. Han er en veldig god playmaker, og avbalansert på utsiden. Han har x-faktor med farten og finesser, sier Hykkerud.

Det støttes av Drammen-trener Kristian Kjelling. Han skal for øvrig også være TV 3s håndballekspert under mesterskapet.

- Gøran er Norges raskeste spiller, og helt sikkert Norges mest seriøse. Han er utrolig dedikert, og fin å ha med å gjøre på og utenfor banen. Han er en treners drøm, sier Kjelling til Dagbladet.

Håndballgal

Hykkerud er på sin side blitt kjent som både søvngjenger og såkalt «godterisniffer» - altså at han kan lukte seg fram til godteri - gjennom sin tid på landslaget. Foreløpig har han ikke noen hemmeligheter å dele om Sørheim.

- Nei, han har nok ikke noe sånt. Vi har bodd sammen et par ganger på samlinger, men det er vel jeg som er problemet, flirer Hykkerud. Han legger dog til at han lover å si ifra om noe dukker opp.

Selv beskriver Sørheim seg selv som totalt håndballgal. 27-åringen følger med på både norsk og internasjonal håndball. Det underbygger også det Kjelling sier om at Sørheim er en seriøs fyr som trener mye.

- Jeg er veldig håndball-gal. Jeg ser mye håndball. Først og fremst er tempo og finter min styrke. Det skal jeg ta med meg til EM, sier Sørheim.

Ellers er han glad i fjellet, og ikke minst hunden sin.

Sørheim fikk noen minutter på banen i Golden League-kampen mot Frankrike torsdag, laget de også tapte mot i VM-finalen i fjor.

Det gikk ikke sånn kjempebra, for et Norge som slet veldig med å holde koll på franskmennene. Norge EM-åpner mot nettopp Frankrike neste fredag.