Han er Norges viktigste spiller

Siste 20 år, ifølge landslagsjefene Egil Olsen og Åge Hareide. Hva mener du?

• Les i Dagbladets papirutgave i dag: Tre sider om John Carew.

(Dagbladet.no): I 1990 tok Egil «Drillo» Olsen over det norske landslaget, og i 1992 startet kvalifiseringa som endte med den vanvittige oppturen merket «VM i USA 1994».

Da ble en ny standard satt for norsk fotball – plutselig måtte landslaget kvalifisere seg for sluttspill for å få virkelig godkjent karakter.

Sånn er det fortsatt. Vi har snakket med de tre landslagssjefene som har ledet Norge de siste 17 åra – Drillo, Nils Johan Semb og Åge Hareide – og ingen av dem kan peke på noen viktigere enkeltspillere på landslaget enn John Carew i denne perioden.

– Jeg hadde ingen av samme betydning som det John har i dag, fastslår Drillo overfor Dagbladet.

Hareide enig

Det sier sitt – Drillo hadde blant annet Rune Bratseth som kaptein, en spiller anerkjent som den beste i norsk fotballs historie.

Og Åge Hareide er enig: Norge har ikke sett en viktigere enkeltspiller de siste 20 åra enn hans selvskrevne spissvalg.

HAREIDES FØRSTEVALG: Dagens landslagssjef, Åge Hareide, har ikke sett noen viktigere norsk landslagsspiller de siste 20 åra. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET.NO
HAREIDES FØRSTEVALG: Dagens landslagssjef, Åge Hareide, har ikke sett noen viktigere norsk landslagsspiller de siste 20 åra. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET.NO Vis mer

Mens Drillo hadde Carew som spiller da han trente Vålerenga, har Semb og Hareide hatt ham som elev på landslaget.

Carew glad for ros

Spissen selv blir glad over å høre Drillos skryt:

– Det er en stor kompliment fra en stor, norsk trener, sier Carew til Dagbladet.

– Og jeg prøver å være viktig hver kamp. At en som kan så mye som Drillo mener jeg er nettopp det, gjør meg kjempeglad.

(Dagbladet.no er til stede på dagens landslagstrening og kommer tilbake med mer)

Han er Norges viktigste spiller
DRILLOS FØRSTEVALG: Egil Olsen hadde aldri John Carew som elev på landslaget (men derimot i Vålerenga), men skal vi tro det han sier til Dagbladet i dag, kunne han godt tenkt seg å ha med Lørenskog-gutten med til USA og Frankrike.
SKRYTER: <a href="http://www.dagbladet.no/sport/2003/10/04/380082.html">Nils Johan Semb (t.v.) og John Carew har ikke alltid hatt verdens beste forhold</a>. Men Semb mener uansett at Carew har hatt enorm betydning, sier han til Dagbladet.