SKUFFET: Brann-trener Rune Skarsfjord var ikke fornøyd med det hans lag presterte på Ullevaal. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SKUFFET: Brann-trener Rune Skarsfjord var ikke fornøyd med det hans lag presterte på Ullevaal. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Han er på en annen planet

Skarsfjord hyller Barrantes etter cupfinale-tapet.

ULLEVAAL / OSLO (Dagbladet): • SK Brann - Aalesund FK 1-2

Rune Skarsfjord var voldsomt imponert over Michael Barrantes etter midtbanespilleren nesten på egenhånd senket Brann i cupfinalen.

- All honnør til Barrantes. Han er på en annen planet enn andre spillere i Tippeligaen når det kommer til kreativitet, sa Skarsfjord på pressekonferansen etter kampen.

Han var misfornøyd med hva Brann-spillerne presterte på et elektrisk Ullevaal.

- Det er en skuffa gjeng som sitter der inne. Mange var preget av stundens alvor, og det vi er mest skuffa over er hva vi selv leverte, blant annet en 1. omgang langt unna hva vi hadde planlagt og håpet.

- Hadde vi gjort det hadde vi kjempet om en tittel. Det er fryktelig tungt.
Frimerke på Barrantes - Snakka dere om Barrantes på forhånd?
- Veldig mye.
- Hvorfor tok dere ikke han ut fra start?
- Har ikke snakka med spillerne, men vi glipper på en del ting vi ikke skal glippe på. Vi var veldig godt forberedt, visste hvor han beveget seg, slett ikke overrasket over at han scora fra de posisjonene
- Hva var egentlig planen?

- Det går mer på detaljer, har ikke særlig interesse av å fortelle om det, men vi var ikke like flink til følge kampplanen som tidligere i år.

- Vi var etter hvert nødt til å sette Austin som frimerke på Barrantes, ellers hadde det blitt 10-1. Det var tilnærmet frimerke, likevel har han en av de største sjansene i omgangen, sier han til Dagbladet
- Angrer på Austin ikke fikk den rollen fra start?
- Har du den taktikken, oppgir du en del andre rom. Kan godt hende de hadde fått masse sjanser andre steder. Det blir et hypotetisk spørsmål.

Gjerrige AaFK Skarsfjord og Brann fikk mye kritikk av NRKs kommentatorer Halvard Thoresen og Arne Scheie for å ligge for lavt. Skarsfjord forklarer det slik.

- Vi har vist oss klart best i en kontringsfase. Det kunne vært i dag også, men da måtte vi gjort ting slik vi ble enige om.

- Vi kunne valgt en annen kampplan og røket på det, da hadde vi sikkert fått kritikk for det også. I dag skaper vi mye mindre enn vanlig, sier den tidligere Haugesund-treneren.

EGEN PLANET: Michael Barrantes var i en egen klasse på Ullevaal i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
EGEN PLANET: Michael Barrantes var i en egen klasse på Ullevaal i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer