Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han er på hugget og jeg tror at han vil vinne

FOKUSERT: Magnus Carlsen under årets utgave av Tata Steel. Foto: NTB Scanpix
FOKUSERT: Magnus Carlsen under årets utgave av Tata Steel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Magnus Carlsen (26) har ikke imponert, men verdensmesteren er fortsatt den store favoritten til å vinne sin sjette seier i Wijk aan Zee-turneringen i sjakk.

Så langt har Magnus Carlsen spilt to remis og vunnet to partier mot overkommelig motstand. 26-åringen står med 3,0 poeng på en delt annenplass.

- Magnus har kommet godt i gang. Han er på hugget og jeg tror at han vil vinne hele turneringen nok en gang, sier VGs sjakkekspert Jon Ludvig Hammer til NTB.

Ukraineren Pavel Eljanov leder turneringen, 0,5 poeng foran nordmannen. Ukraineren har møtt noen av de dårligst ratede spillerne i turneringen, mens Carlsen har møtt Wesley So, Radoslav Wojtaszek. Dmitri Andreikin og Wei Yi.

Russisk motstander

- Selv om han kanskje har hatt litt dårligere motstand enn Magnus så er det utrolig bra å ha vunnet tre av fire partier på dette nivået. Det er på ingen måtte lett, sier Hammer.

- Men nå skal han ut mot de virkelig store kanonene så da skal han nok få kjørt seg litt mer enn han gjort i det første rundene, sier sjakkeksperten.

EKSPERT: Jon Ludvig Hammer. Foto: NTB Scanpix
EKSPERT: Jon Ludvig Hammer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Torsdag skal Magnus Carlsen ut mot russeren Jan Nepomniatsjtsji. Nordmannen skal spille med svarte brikker og med seier vil han bryte en lei barriere.

Hvilte med ballspill

- Nepomniatsjtsji er like gammel som Magnus, og de to har spilt mot hverandre de siste 15 årene. Det som er spesielt er at Magnus aldri har slått ham, og nå skal han ha svart. Jeg tror ikke Carlsen taper, men han vil trolig heller ikke vinne, tipper Hammer.

Det er hviledag i Nederland onsdag, men Carlsen og co. brukte dagen til fysisk fostring med en del ballspill. Det var hjernen som fikk hvile.

Carlsen avslutter turneringen i Nederland med å møte VM-motstander Sergej Karjakin søndag 29. januar.

Den regjerende verdensmesteren har vunnet turneringen i 2008, 2010, 2013, 2015 og 2016. I 2014 deltok han ikke.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media