HUMØRSPREDER: Ane Guro Skaare-Rekdal avliver myten om at mannen Kjetil Rekdal er en sur grinebiter. I stedet røper hun at det var AaFK-trenerens humor hun falt for.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HUMØRSPREDER: Ane Guro Skaare-Rekdal avliver myten om at mannen Kjetil Rekdal er en sur grinebiter. I stedet røper hun at det var AaFK-trenerens humor hun falt for.Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Han er på langt nær noen sur grinebiter

Rekdals kone røper hva som fikk henne til å falle for AaFK-treneren.

HOTEL BRISTOL (Dagbladet): SK Brann - Aalesund 1-2.

Bak enhver framgangsrik mann, står en sterk kvinne, heter det. I Kjetil Rekdals tilfelle, er det kona Ane Guro Skaare-Rekdal.

Etter gårsdagens cupfinaletriumf på Ullevaal, var det en smilende ektefelle som tok plass ved Aalesund-trenerens side på banketten på Hotel Bristol i Oslo.

- Det er klart jeg er stolt av ham, sier Skaare-Rekdal til Dagbladet.

Selv om det ennå gjenstår to seriekamper av årets sesong, kunne Rekdal slippe ned skuldrene etter en hektisk uke som kulminerte i Aalesunds andre norgesmesterskap i fotball på tre sesonger. Kona avviser imidlertid at den slu taktikeren er i det umedgjørlige hjørnet foran viktige kamper, og avslører samtidig et overraskende personlighetstrekk ved ham som hun i sin tid falt for.

- Egentlig veldig grei (å ha med å gjøre før kamper). Det er klart han er fokusert, men han er nok litt annerledes enn folk har inntrykk av utad. Han er på langt nær noen sur grinebiter, og det er noe av grunnen til at jeg falt for Kjetil også. Han har fantastisk artig humor, egentlig. Men kanskje kommer det ikke så godt fram i mediesammenheng til enhver tid. Men jeg tror vi som er tettere på ham vet hvordan det er, sier kona.

- Han mener selv han kunne lyktes som standupkomiker?

- Det er jeg vel ikke helt sikker på, he-he. Men han har bra sjargong som jeg setter pris på. Humoren hans er vel typisk for fotballmiljøet - litt røff.

Umulig gullsnakk Rekdal var i går involvert i sin fjerde cupfinale som spiller og trener. Han har vunnet dem alle.

Neste naturlige steg på veien mot toppen med Aalesund, er en medalje i Tippeligaen. Men om han er i stand til å kopiere seriegullet han ledet Vålerenga til i 2005, synes kona det er vanskelig å forutse: 

SUPPORTER-VENN: Kjetil Rekdal smilte bredt sammen med Aalesunds supportere under cupfinalebanketten på Hotel Bristol. Kona Ane Guro skimtes i bakgrunnen.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SUPPORTER-VENN: Kjetil Rekdal smilte bredt sammen med Aalesunds supportere under cupfinalebanketten på Hotel Bristol. Kona Ane Guro skimtes i bakgrunnen.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det kommer an på salg og kjøp av spillere, hvordan de andre lagene forsterker seg - det er så mye som skal klaffe. Det er omtrent umulig å svare på.

Fortjent utskeielse Men i går var det fest og feiring av den oransje triumfen på Ullevaal. Taktikeren fra Romsdal er også i stand til å levere i lystig lag, ifølge Skaare-Rekdal:

- Han kan skeie ut når han synes han fortjener det.

- Hvordan blir han når han skeier ut?

- Han ser vel betydelig blidere ut. Men som sagt er han ikke sur som det kan virke, det er mer at engasjementet hans blir tolket til at han er sint.

- Vi vet at Rekdal er flink til å drikke pærebrus. Hvordan er han på alkoholen?

- Det er det veldig lite av, sier hun med et smil.

HYLLLET: Kjetil Rekdal blr hyllet av AaFK-supporter Inger Karin Johannessen på vei inn i bussen etter banketten.
HYLLLET: Kjetil Rekdal blr hyllet av AaFK-supporter Inger Karin Johannessen på vei inn i bussen etter banketten. Vis mer