- Han er perfekt

Les hvorfor Gamsten vil bli i Blackburn.

(Dagbladet.no:) Morten Gamst Pedersen (24) er i scoringsform, og har nettet to ganger på sine to siste kamper fra start. Denne følelsen tar han gjerne med seg inn i kampen mot Manchester United onsdag.

Det er det første semifinaleoppgjøret av to mot Gamstens gamle favorittklubb.

I forkant av kampen skryter finnmarkingen Blackburn-manager Mark Hughes opp i skyene.

- Han bryr seg om deg, lytter til deg og siden han er en tidligere spiller vet han også hvordan du tenker, sier Gamsten om den tidligere United-stjernen ifølge PA.

- Han er perfekt

Gamsten fortsetter skrytet, og hadde han ikke vært så fast på laget som han er, kunne man mistenkt ham for å smiske. Men en skadefri Gamsten er bankers på Blackburn-laget for tida.

- Jeg elsker å spille for ham. Han tror på meg, og det er veldig viktig for en spiller. Han er perfekt, sier landslagsspilleren.

Da Morten kom til England for over ett år siden, slet han litt med å finne seg til rette på banen. Men så slo han til, og nå er han en stor helt på Ewood Park.

SKRYTER AV SJEFEN: Tidligere United-, Chelsea- og Barcalona-spiss Mark Hughes får ros av Morten Gamst Pedersen. Foto: Scanpix/Reuters
SKRYTER AV SJEFEN: Tidligere United-, Chelsea- og Barcalona-spiss Mark Hughes får ros av Morten Gamst Pedersen. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Mark har lært meg å være tøffere fysisk og til å takle tempoet. Det er de to viktigste tingene, sier han om det som har gjort ham til en suksess.

Vil bli på Ewood

Flere klubber har luktet på Gamsten, og sist ut var Tottenham. Mark Hughes avviste derimot dette blankt.

Og Gamsten selv har ingen problemer med å takle Hughes\' salgsnekt.

- Han er en av grunnene til at jeg har lyst til å bli. Du har lyst til å spille for en god manager, og en god klubb også. Vi er nå en veldig god klubb. Jeg føler at vi har en god sjanse til å vinne pokaler her også, sier Gamsten.

Første hinder er Manchester United i kveld.

- Du kan ikke komme nærmere en finale enn en semifinale. Nå kan alt skje.

Og bare så det er sagt. Da Blackburn møtte United på Old Trafford i september scoret Gamsten to mål i 2-1-seieren.

Debatt: Er Gamst Pedersen på rett nivå i en klubb som Blackburn?

MÅLFARLIG: Gamsten håper på finale i ligacupen.