Han er Rosenborgs nye Rambo

Rosenborg har ikke hatt en tøffere spiller enn Alejandro Lago siden stålbacken Trond «Rambo» Henriksen løp rundt og blødde for drakta.

TRONDHEIM (Dagbladet): Kampen mot Steaua Bucuresti var bare fem minutter gammel da Alejandro Lago slo på seg håndbrudd.

-  Jeg så at han dreiv og ristet på hånda si, og jeg sa «kom igjen». Da merket jeg at det ene beinet stakk ut. Jeg har hatt skader i hånda selv - mot Italia slo jeg tommelen ut av ledd, og det var helt forferdelig smertefullt, sier Vidar Riseth.

Men Lago spilte videre.

-  Han så ikke mot benken hele omgangen. Løp bare og gjemte hånda slik at vi ikke skulle se hva som var galt. I pausen ville han ikke ut. Han ba om å få fortsette, sier assistenttrener Rune Skarsfjord om den knallharde 26-åringen fra Uruguay.

Skarsfjord er for så vidt ikke overrasket over innstillingen:

-  Vi visste hva vi fikk. Lago er ekstremt fokusert gjennom 90 minutter. Han melder seg aldri ut.

Fysioterapeut Sigbjørn Hammer har vært med Rosenborg såpass lenge at han uten å nøle fastslår:

-  Vi har ikke hatt en så tøff type her i klubben siden Trond Henriksens dager.

Har smitteeffekt

Henriksen er spilleren med flest gule kort for Rosenborg gjennom tidene. Han spilte elleve sesonger som back før han la opp i 1993. Han fikk raskt status blant med- og motspillere som mannen som «taklet også når han sjøl var ballfører». Elsket av supporterne, var det ikke få gangene han bokstavelig talt blødde for drakta. Tilnavnet Rambo forsvarte han med glans.

Nå trener han Rosenborgs andrelag sammen med Kåre Ingebrigtsen. Og han kom med følgende utbrudd da Rune Skarsfjord fortalte at Lago måtte ut med håndbrudd.

-  Men han skal vel ikke spille med hånda.

Til Dagbladet sier Henriksen:

-  Lago er tøff og oppofrende. Det er ok å spille 40 minutter med brudd. Det smitter. Tenk hva det sier når han ber om å få gå utpå etter pause. Da var det bare å stå på. Alle lag trenger en sånn type.

-  Må tåle smerte

Trener Per Mathias Høgmo sier følgende når vi trekker parallellen til RBKs gamle Rambo:

-  Det finnes bare én Trond Henriksen.Han mener uansett Lago er et eksempel på hvordan en bør tenke:

-  I dette gamet må du tåle smerte, du må tåle å bli sliten, du må bryte grenser. Et lite beinbrudd er en del av gamet. Men vi så i pausen at han hadde fått nok. Det står respekt av at han klarte seg så lenge.

Mikael Dorsin skryter av Lagos taktiske ferdigheter:

-  Jeg er trygg på at jeg kan presse kanten deres høyt, for Lago er rask til å fylle rommet bak meg. Samarbeidet begynner å sitte, sier Dorsin.

Spiller søndag

Sjøl satt Lago i går på sykehuset i Trondheim hele dagen og ventet på operasjon. Han var ikke tilgjengelig for kommentar, men regner etter det Dagbladet forstår med å være spilleklar mot Lyn på søndag.

I går fikk han gladmeldingen om at han er tatt ut til Uruguays VM-kvalik mot Colombia og Ecuador 4. og 7. september.For RBK-kaptein Roar Strand er det godt å få en likesinnet på laget - en som går foran og gir alt.

-  Alle lag har godt av en sånn spiller. Lago går foran, og taper sjelden en duell.

GA SEG ALDRI: Rosenborgs Alejandro Lago spilte med håndbrudd da dette bildet ble tatt et stykke ut i førsteomgangen mot Steaua Bucuresti. Etter bruddet gjemte han hånda slik at de på benken ikke skulle se hva som var galt. I pausen ville han ikke ut. - Vi har ikke hatt en så tøff type her i klubben siden Trond Henriksens dager, sier fysioterapeut Sigbjørn Hammer.
ORIGINALEN: Rambo, spilt av Sylvester Stallone.
KOPIEN: Tidligere back i RBK, Trond Henriksen.
KOPIEN AV KOPIEN: Alejandro Lago er den nye Rambo.