Han er rugbysportens pin-up

Men «Hulemannen» gråt da finaledrømmen brast.

(Dagbladet.no): I Frankrike kaller de ham bare «l\'Homme des Cavernes» - hulemannen. Med sitt neandertaler-utseende har Sebastien Chabal blitt en kultfigur i rugbysporten og en folkehelt i hjemlandet.

For halvannen måned siden, før VM på hjemmebane, prydet han forsidene i divere kulørte magasiner og figurerte på billboards over hele landet.

Og berømmelsen strekker seg lenger enn til Frankrike. Foran gårsdagens semifinale mot erkefienden England varmet øyrikets største avis opp med en dobbeltside som trolig fikk flere briter til å sette morgenkaffen i halsen.

«DON\'T LOOK! French monster eats babies» het det i overskriften til The Sun, som illustrerte saken med et dyrisk bilde av Chabal i bar overkropp, med en baby i hendene.

Følsom og reservert

Men den 1.92 meter høye mannen er ikke det monsteret de engelske tabloidene framstilte han som.

For noen år siden så Chabal ut som en hvilken som helst mann, kinnene hans var glatte og håret kort. Han begynte å la skjegget gro da datteren Lily Rose (2 1/2 år) ble unnfanget, men planla å rake det vekk til fødselen.

Kona Annick likte det imidlertid så godt at skjeggpryden ble værende.

UTRØSTELIG: Sebastien Chabal ble sittende lenge igjen på gresset etter at Frankrike hadde tapt semifinalen mot England i går. Til slutt ruslet han gråtende av banen. Foto: AP
UTRØSTELIG: Sebastien Chabal ble sittende lenge igjen på gresset etter at Frankrike hadde tapt semifinalen mot England i går. Til slutt ruslet han gråtende av banen. Foto: AP Vis mer

- Når jeg tenker på at folk innbiller seg at Seb bevisst ville se ut som Attila, må jeg smile. Ingen er mer følsom og og reservert enn ham. Skjegget er faktisk et måte å gjemme seg på, har hun sagt.

Den følsomme siden kom til syne etter 9-14-tapet mot England på Stade de France. Tårene rant da Chabal tuslet av banen, syk av skuffelse. Ekstra bittert var det at Chabal ble stoppet i siste sekund da han kunnet vunnet kampen for Frankrike.

Mest sexy i Frankrike

Chabal er langt fra begeistret for kjendisstatusen og all oppmerksomheten. Da han for et par dager siden gikk gjennom foajéen på spillerhotellet i Paris for å spise lunsj, fikk han til sin irritasjon ikke gå i fred for mengden av fans.

- Jeg er bare en rugbyspiller, klaget Chabal.

Men for franskmennene er han mer enn bare det. «Hulemannen» er blitt kåret til Frankrikes mest sexy mann, og nå også den mest sexy spilleren i VM.

Sportslig sett har imidlertid ikke Chabal rettferdiggjort all omtalen. I VM er han først og fremst blitt brukt som innbytter, og han har også måttet spille i andre posisjoner enn de han foretrekker.

Likevel stiger jubelen på tribunen hver gang han kommer på banen.

Han er rugbysportens pin-up

Da runger «Mmmm...Chabal!» over stadion - som spiller på en frank kjøttreklame der slagordet er «Mmm...Charal!»

Heller ikke i det faller i smak hos «Hulemannen».

- De roper navnet mitt. Og hva så? La oss ikke snakke om det, sier han.

Taklet linjedommeren

Også i England, der han spiller for Sale Sharks, er Chabal fansens store favoritt. Da han kom til klubben i 2004 ble det trykket opp T-skjorter med Chabals hårete ansikt over en hodeskalle og knokler, med påskriften «Cha-bad to the bone».

For selv om Chabal er en myk mann utenfor banen, er han kjent for sin tøffe og kompromissløse spillestil.

29-åringen har blant annet kommet i skade for å takle linjemannen etter et mislykket taklingsforsøk på en motstander.

Sånt skader i hvert fall ikke populariteten.

(Kilder: The Independent, Daily Telegraph, L\'Equipe, Wikipedia)

<B>PASS PÅ BARNA:</B> Slik ble Sebastien Chabal presentert i The Sun foran gårsdagens semifinale mellom England og Frankrike.
<B>RESERVERT:</B> Ifølge kona er skjegget til Chabal en måte å gjemme seg på.
<B>SEXSYMBOL:</B> I Frankrike er han blitt kåret til landets mest sexy mann. Han er også kåret til VMs mest sexy spiller.
<B>TØFFING:</B> Chabal har hovedsaklig vært en reserve i VM, men er kjent for sin tøffe spillestil.