Han er Skottlands gigant-joker

Wolves-toppscorer kan debutere mot Norge.

• Dagbladet.no direkte: Skottland - Norge kl. 16.

GLASGOW (Dagbladet.no): Før avreise til Skottland fyrte landslagssjef Åge Hareide seg opp over en journalist som ville vite hvordan Norge forbereder seg på luftkrigen.

- Vet du at Skottland er gode i lufta? Har du sett dem spille? svarte Hareide irritert.

Og han har selvfølgelig rett i at Skottland ikke først og fremst er kjent for høye spillere med voldsom luftstyrke. De fleste av dem er derimot små, arrige duellspillere.

Men de har iallfall en svær angrepsspiller i Chris Iwelumo - en 1,91 meter høy angriper som har scoret åtte mål for Wolverhampton denne sesongen.

De skotske avisene er i dag uenige i om de tror han starter (Daily Record tror James McFadden blir alene mellom flankespillerne Shaun Maloney og Barry Robson), men det er iallfall sannsynlig at han får sin debut mot Norge.

- Jeg får fire til fem telefoner fra mamma hver dag. Hun har sågar tilbudt postmannen billetter til kampen, sier en spent og stolt Iwelumo.

Men sjøl om den høye spissen skulle på banen, er det ingen grunn til å forvente Iwelumo-pasninger etter Flo-modellen. Det er rett og slett ikke Skottlands måte å gjøre ting på.

FÅR TROLIG DEBUTEN MOT NORGE: Chris Iwelumo har scoret åtte mål for Wolverhampton denne sesongen. I ettermiddag får han trolig debuten mot Norge, enten det blir fra start eller som innbytter. Her i aksjon for Stoke, en av hans tidligere klubber. Foto: REUTERS
FÅR TROLIG DEBUTEN MOT NORGE: Chris Iwelumo har scoret åtte mål for Wolverhampton denne sesongen. I ettermiddag får han trolig debuten mot Norge, enten det blir fra start eller som innbytter. Her i aksjon for Stoke, en av hans tidligere klubber. Foto: REUTERS Vis mer

- Vi har spillere med kvalitet på midtbanen, og vi har formspillere fra bakerst til lengst framme. Det er dette vi forsøker å bygge på, det er det vi har jobbet med på trening, sier Skottland-trener George Burley til Scottish Daily Mirror.

Han er mye mer opptatt av at laget får bevegelsene til å stemme og ballen til å gå, enn at den nye halvt nigerianske targetmannen kan brukes som oppspillpunkt.

- Vi skal få tak i ballen og spille den mellom oss, med mye bevegelse. Vi skal sørge for kombinasjoner på kantene, angrepsspill, arbeidsinnsats og oppofrelse, nevner Burley som stikkord.

Nettopp dette er hva Hareide forventer av skottene på heksegryta Hampden Park i dag.

- Vi møter en motstander som er vel så flinke på kortpasningsspill som i de tette duellene. Det gjør at Hareide prioriterer spillere med kvikke bein og stor bevegelighet i midtbaneleddet sitt for ikke å bli danset vekk, skrev Dagbladet.nos sportskommentator Esten O. Sæther i går