Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han er sleip som faen

Dag Erik Pedersen om Elmigers taktikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da Kurt Asle Arvesen kjempet seg i mål halvannen centimeter foran den sveitsiske AG2R-rytteren Martin Elmiger, var det etter et tøft taktisk oppløp.

Arvesen forsøkte å rykke fra utbrytergruppa noen kilometer før slutt, fikk med seg Elmiger, men sveitseren holdt på å ødelegge totalt for forsøket ved å nekte å hjelpe til i front.

I norske TV- og kommentatorstuer fløy sterke gloser mot AG2R-rytteren, da han og Arvesen holdt på å bli tatt igjen av de andre.

- Idiot! utbrøt en opphisset Dag Otto Lauritzen på TV 2.

Sleip som faen

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen er ikke langt unna den samme ordbruken, og tror ikke Elmiger var spesielt sliten.

- Han er sleip som faen. Han bare lå der og timet og spilte teater, og du ser jo også at han kommer mot slutten av spurten der, sier Pedersen til Dagbladet.no.

Pedersen understreker at alle selvfølgelig gjør det de selv tror vil hjelpe dem å vinne, men mener uansett det var utrolig sterkt av Kurt Asle Arvesen å holde unna selv om han rykket kanskje litt for tidlig.

HOLDT INN: Til tross for at sveitsiske Martin Elmiger kom fra rygg mot slutten, holdt det akkurat ikke til å stjele seieren fra Kurt Asle Arvesen. Foto: REUTERS/SCANPIX
HOLDT INN: Til tross for at sveitsiske Martin Elmiger kom fra rygg mot slutten, holdt det akkurat ikke til å stjele seieren fra Kurt Asle Arvesen. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Han kunne jo kjørt ut til høyre og saktnet farten slik at Elmiger ble tvunget fram, men i stedet viste han at han nektet å tape på samme måte som i 2005. Han viste en enorm kapasitet, sier den tidligere sykkelproffen.

Kan vinne flere

Pedersen hyller Arvesen både for nettopp den kapasiteten, og måten han kjørte de siste kilometrene inn mot mål på. Han mener vi kan håpe på flere etappeseire fra CSC-mannen.

- Jeg visste han ville få muligheten i år, og flere kan det bli. Det er utrolig sterkt å holde unna, han er smart og tøff hele veien, og nå viser han jo overfor laget hva han er i stand til. Dette er kjempeviktig også for CSC, understreker Pedersen.

1,5 centimeter skilte til slutt mellom Kurt Asle Arvesen og Martin Elmiger ved målstreken i Faix, og sveitseren var nære å lykkes med sitt opplegg.

- Slik er sykkelsporten. Det er ikke alltid det er rettferdig, men i dag ble det heldigvis det, sier Dag Erik Pedersen til Dagbladet.no.

image: - Han er sleip som faen
HANG MED: Martin Elmiger la seg i rygg på Arvesen da nordmannen fosset forbi Amaël Moineard, men ville ikke kaste bort krefter på å dra i front.
HYLLER KURT: Dag Erik Pedersen vet bedre enn de fleste at sykkelsporten kan være brutal, men er likevel glad for at det var Kurt Asle Arvesen som lyktes med taktikken i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!