SOLSKJÆRS MANN: Her jubler Mark Dempsey i Solskjærs armer. Dempsey ble headhuntet til Molde da Solskjær overtok, og nå blir han med Solskjær hvor som helst i verden.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SOLSKJÆRS MANN: Her jubler Mark Dempsey i Solskjærs armer. Dempsey ble headhuntet til Molde da Solskjær overtok, og nå blir han med Solskjær hvor som helst i verden.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Han er Solskjærs høyre hånd

- Jeg drar hvor som helst med Solskjær, sier Mark Dempsey.

MOLDE (Dagbladet): Det var én ting Ole Gunnar Solskjær hadde klart lenge før han i det hele tatt tok over Molde sist vinter. Når han en gang skulle starte sin trener-karriere utenfor Manchester skulle hans høyre arm være Mark Dempsey.

Dempsey har trent noen av de yngste talentene i Manchester United, vært fast inventar på Solskjærs fotballakademi i Kristiansund og vært i Tromsø som spillerutvikler under Per-Mathias Høgmo. Han hadde visstnok en så høy stjerne hos Solskjær at Høgmo hadde fått beskjed om dette allerede da Dempsey ankom Tromsø.

Molde trengte en type som Dempsey
Blant de som kjenner Molde Fotballklubb godt, har en type som Dempsey virkelig vært savnet på treningsfeltet. Mange har sagt at briten drar med seg en disiplin og et engasjement som spillerne som har vært i Molde ofte har manglet. Men Dempsey vil ikke snakke opp sin egen rolle.

- Det er en kollektiv greie. Det handler om at alle må gå godt sammen, med manageren på toppen og selvfølgelig spillerne. Det er de som går ut og spiller kampene, det har de gjort hele sesongen og de har gjort det godt.

Spillerne ville lykkes
Da Dagbladet møtte Dempsey på Alexandra Hotell i går kveld var det en mann som var full av lovord om sjefen sin.

- Ole er klar på hva han vil, og da blir det enkelt for oss i trener-apparatet å kommunisere det til spillerne også. Han har en enorm fotball-kunnskap som smitter over på oss andre. Spillerne har vært hundre prosent med på opplegget fra dag én og det skal de ha all ære for. De ville lykkes.

De stadig tiltagende ryktene om at større klubber sikler på Solskjær overrasker ikke Dempsey.

- Alle vil alltid ha Ole, men det er mest på grunn av ryktet hans, tror jeg. Ligagull eller ikke.

Følger Solskjær hvor som helst
Om Ole Gunnar Solskjær skulle finne veien vekk fra Molde på et eller annet tidspunkt er også Dempsey klar på hva han vil at det skal lede til.

- Jeg vil uansett jobbe med Ole, hvis han vil det. Da drar jeg hvor som helst. Vi visste ikke om det kom til å funke eller ikke, men det har det jo gjort. Hvis han ikke vil, får vi se hva som skjer, sier mannen som har blitt nevnt som en mulig arvtaker hvis den nye "sjæfen" skulle
reise.

Tenker allerede neste år
Mens spillere, trenere, ledere og sponsorer stod på verandaen og mottok sin velfortjente hyllest fra folkehavet av feststemte moldensere møtte Dagbladet en tilbaketrukket Dempsey i en lounge på hotellet. Der satt en reflektert mann og fulgte med på TV2s oppsummering av Tippeligarunden.

Mens de fleste nektet å tenke på og ikke minst uttale seg om neste år er Dempsey allerede godt i gang med de tankene.

- Jeg tror det blir veldig vanskelig for oss neste år. Mye vanskeligere enn i år. Nå er vi serievinnerne og i tillegg har vi fortsatt Solskjær. Alle vil gi litt ekstra for å ta oss.

- Alle kan vinne serien én gang. Ikke misforstå meg. Dette er massivt for klubben og byen på grunn av dens historie, men det handler om å gjenskape. Vi må vinne noe hvert år. Cupen, serien, begge kan ikke alltid gå inn, men det må skje ofte.

Dempsey var nok også den eneste som ikke sa seg helt fornøyd med uttellingen årets sesong har gitt.

- Vi skulle jo faktisk ha vunnet "The Double". I vår første sesong. Tenk på det! At vi ikke vant mot Fredrikstad forstår jeg fortsatt ikke. De sjansene vi hadde der. Det er jo nesten "suicidal" vet du, sa en engasjert Dempsey til Dagbladet før han la til:

- Vi hadde ikke forventet å få suksess så kjapt. Tempoet ting har skjedd i er utrolig og overgår alle drømmene våre.