Han er spilleren Norge trenger og savner mer enn noen annen

Mats Møller Dæhli (21) har en sjelden kvalitet - derfor er han savnet på landslaget. Sist han spilte for Norge skrev vi 28. mars 2015. Det merkes.

UTFORDRER EN MOT EN: Ubalanse skapt av en enkelt spiller er savnet i det norske landslaget. Mats Møller Dæhli, som her utfordrer Englands Leighton Baines på Wembley i september 2014, har den dimensjonen. Og derfor er han savnet i det norske laget. Av alle.Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
UTFORDRER EN MOT EN: Ubalanse skapt av en enkelt spiller er savnet i det norske landslaget. Mats Møller Dæhli, som her utfordrer Englands Leighton Baines på Wembley i september 2014, har den dimensjonen. Og derfor er han savnet i det norske laget. Av alle.Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TALLINN (Dagbladet.no): Gode fotballag har offensive spillere med mot og frekkhet til å gå rett i synet på motstandere. Under mottoet «alle fotballspillere rygger hvis du utfordrer dem en mot en» tok Mats Møller Dæhli det norske landslaget med storm som 18-åring høsten 2013.

Og så lenge han var frisk var han Norges beste spiller i den ene kampen etter den andre.

Etter et helt år på sidelinja er han dypt savnet.

- Av de mange unge spillerne vi har på vei fram er Mats den som er kommet lengst, sier Per-Mathias Høgmo.

- Det viste han allerede i debuten mot Danmark. Og så lenge han var med var han en av våre beste og viktigste offensive spillere.

- Mats er en spiller som er i stand til å skape ubalanse på egenhånd.

Norge har ikke mange slike spillere. Om noen per dato. Det så du i Tallinn torsdag kveld. Og det så du gjennom store deler av fjoråret. For selv om Martin Ødegaard gjorde et godt innhopp i EM-kampen mot Aserbajdsjan i fjor sommer var han ikke Martin Ødegaard slik vi kjente ham fra Strømsgodset og Marienlyst, da han både på våren og høsten fikk sjansen fra start for Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer