NY NESTEN-DAG: Alexander Kristoff var godt med de beste til målstreken, men brukte litt for mye energi før avgjørelsen på oppløpet. Foto: Lionel Bonaventure / Afp / NTB scanpix
NY NESTEN-DAG: Alexander Kristoff var godt med de beste til målstreken, men brukte litt for mye energi før avgjørelsen på oppløpet. Foto: Lionel Bonaventure / Afp / NTB scanpixVis mer

- Han er stiv som en pinne

Spurten ble litt for tung for Alexander Kristoff.

(procycling.no): Alexander Kristoff slet seg over den siste stigningen på fredagens etappe i Paris-Nice, men hadde ikke nok krefter igjen til den krevende motbakkespurten i målbyen Rasteau.

Katjusja-profilen fra Stavanger ble nummer seks på etappen. Med rundt 50 meter igjen til mål hadde Kristoff fri bane foran seg og til mål, men kjempekreftene var da brukt opp.

- Han er stiv som en pinne, dessverre, kommenterte TV2-ekspert Johan Kaggestad da reprisen av oppløpet ble vist.

- Hvis han setter seg ned og analyserer, så var han nok altfor nær makskapasiteten sin på toppen av den siste bakken til å ha gode bein i den krevende spurten, fortsatte Kaggestad.

Italiensk på topp
Davide Cimolai (Lampre-Merida) tok en noe overraskende seier. Italieneren er åpenbart i godt slag. Onsdag tok Cimolai andreplassen bak Michael Matthews i en lignende avslutning.

Denne gangen klarte italieneren, med en perfekt beregnet spurt, å ta seg forbi Bryan Coquard (Europcar) på de aller siste meterne. Matthews tok tredjeplassen bak Coquard.

Et brudd bestående av fem ryttere ledet an store deler av dagen og fikk opptil 3.50 minutters forsprang på hovedfeltet.

Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Andrew Talansky (Cannondale-Garmin), Jegor Silin (Katjusja), Romain Sicard (Europcar) og Pawel Poljanski (Tinkoff-Saxo) holdt unna lenge.

Rolig for Nordhaug
Men inne på den siste mila av de 192 kilometerne ble både Sicard og Poljanski hektet av gruppa foran. Avstanden bakover sank til under halvminuttet.

Like før mål var moroa også slutt for De Gendt og de øvrige utbryterne.

For Lars Petter Nordhaug ble det en rolig dag på sykkelen. Sky-syklisten rullet over mål på 121.-plass.

Nordmannen ble for det meste spart til lørdagens etappe der sammenlagthåpene Richie Porte og Geraint Thomas skal gå for å vinne Paris-Nice sammenlagt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no