Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han er ustoppelig om dagen, men dette er rekorden Suarez ikke kan slå

Liverpool på tabelltopp etter seier mot Cardiff.

 1-0 Luis Suarez banker inn 1-0 til Liverpool med en herlig volley. Foto: Phil Noble / REUTERS / NTB Scanpix
1-0 Luis Suarez banker inn 1-0 til Liverpool med en herlig volley. Foto: Phil Noble / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

• Liverpool - Cardiff 3-1 (3-0)

(Dagbladet): Liverpool kunne låne førsteplassen i Premier League med en seier mot Cardiff i helgas tidligkamp.

Da er det godt å ha Premier Leagues heiteste spiller på banen. I går signerte Luis Suarez ny kontrakt, i dag viste han hvorfor han er verdt 1,8 millioner i uka.

Uruguayaneren ga Liverpool ledelsen etter 24 minutter med å avslutte et herlig Liverpool-angrep med en volley fra seksten meter. 

- Vi spilte en veldig god første omgang. Det er for tidlig å si om vi kan vinne tittelen. Det som er viktig, er at vi fortsetter å jobbe hardt inn mot neste kamp, sa Liverpool-spissen etter kampslutt, ifølge BBC.

Sjansebonanza Cardiff viste tidlig at de er giftige på kontringer. Etter kvarteret var blåtrøyene farlig frampå. Kontringen endte i beina til Craig Noone. Han dro seg inn i banen og fyrte fra seksten meter -  Liverpool-keeper Simon Mignolet dro fram en kjemperedning og fikk slått ballen til en corner.

Men det ble alt de skapte før pause.

 MISNØYE: Cardiff-fansen har ingenting til overs for klubbens eier Tan. Foto: Phil Noble / REUTERS / NTB Scanpix
MISNØYE: Cardiff-fansen har ingenting til overs for klubbens eier Tan. Foto: Phil Noble / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Og så, eksploderte det for Liverpool:

Rødtrøyne coret to mål til før pause. Først kontret Liverpool etter 42 minutter. Luis Suarez fikk ballen i bakrommet. Men alene med keeper valgte Premier Leagues desiderte toppscorer å sentre (!) til lagkamerat Raheem Sterling på blank kasse. Den unge engelskmannen scoret.

Tre minutter etter lekte Liverpool igjen. Suarez og Henderon kombinerte fint, før Henderson fant sin lagkamerat med et hælspark. Suarez ladet kanonen fra seksten meter, og ballen gikk elegant inn i lengste hjørne.

- Han (Suárez) presterer på et veldig høyt nivå. Han gjør det hele tiden, uke inn og uke ut, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Tre mål. To signert av Suarez. Og Liverpool kunne hatt flere mål til. Sjansene kom som perler på snor. Vi tar det raskt:

•Først header Martin Skrtel over på et innlegg fra fem meter.

 IMPONERER:  Raheem Sterling har funnet tilbake godformen. I dag hadde lynvingen flere gode involveringen framover på banen. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix
IMPONERER: Raheem Sterling har funnet tilbake godformen. I dag hadde lynvingen flere gode involveringen framover på banen. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix Vis mer

• Så sklir Flanagan et innlegg i stanga, før ballen triller langs streken før Cardiff får klarert.

• Minuttet etter får Raheem Sterling gå helt alene langs høyrekanten, før han skjærer inn i feltet, og prøver å lure ballen under Cardiff-keeper Marshall. Keeperen får slått ballen, via tverrliggeren, og ut av faresonen.

• En frekk cornervariant ga Phillipe Coutinho ballen i boksen. Brasilianeren vendte av to mann og banket ballen i stanga i korthjørnet.

Skremmeskudd Cardiff var farlige frampå etter pause. Etter 58 minutter reduserte Jordan Mutch for blåtrøyene. Han stanget ballen nydelig inn fra bakre stolpe på et frispark.

To minutter etterpå kunne han ha fått enda et mål da han raget høyest i feltet på en corner. Men Mutch greide ikke å styre kula inder tverrliggeren.

Den hardt pressete manageren fikk allikevel en opptur i den andre omgangen.  Cardiff var mer med på notene, og viste at de kan.

Ingen rekord Etter de to målene mot Cardiff har Suarez 29 mål i Premier League i kalenderåret 2013. Og det til tross for en suspensjon, etter å ha smakt på Chelsea-stopper Ivanovic.

Det er, selvfølgelig, Alan Shearer som har rekorden med antall mål i Premier League på et kalenderår med 36 fulltreffere.

 REKORD:  Ikke overraskende er det Alan Shearer som har scoret flest mål i et kalenderår i Premier League. Foto: Ian Hodgson / REUTERS / NTB Scanpix
REKORD: Ikke overraskende er det Alan Shearer som har scoret flest mål i et kalenderår i Premier League. Foto: Ian Hodgson / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Liverpool har igjen to tøffe bortekamper mot Chelsea og Manchester City før rakettene fyres opp 31.desember. 

Det blir nok tøft, selv for ustoppelige Suarez...