Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aron Dønnum

Han er Vålerengas nye merkevare

Han er god, leken med ballen og akkurat passe breial. Aron Leonard Dønnum (22) er akkurat det Vålerenga trenger.

DEN NYE STJERNA: Aron Dønnum har det som skal til for å bli profilen Vålerenga trenger. Han er god, leken og breial. Han er Vålerengas nye bohem. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DEN NYE STJERNA: Aron Dønnum har det som skal til for å bli profilen Vålerenga trenger. Han er god, leken og breial. Han er Vålerengas nye bohem. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

DA CHIDERA EJUKE (22) forsvant til Nederland og Heerenveen etter 14 serierunder forrige sesong tok han med seg Vålerengas underholdningsverdi på lasset.

Med nigerianeren var Vålerenga et uforutsigbart, til tider underholdende og innimellom spektakulært lag, i stand til å plage alle.

Uten så de mest ut som om de hørte hjemme i OBOS-ligaen.

CHIDERA EJUKE VAR Vålerengas x-faktor så lenge han var i klubben. Aron Dønnum var en av mange med potensial. I 2018 var han på Hamar. I fjor kom han hjem for å ta de første stegene som eliteseriespiller. Så lenge Ejuke var der var det han som stjal oppmerksomheten, da han dro var scenen og hovedrollen ledig.

LEKEN: Aron Dønnum ble matchvinner mot Sarpsborg i serieåpningen, og vekker også oppmerksomhet utenfor banen. Vis mer

Aron Dønnum ville ha den.

Nå har han den fordi han fortjener den.

ARON DØNNUM ER per dato, om du ser bort fra at det alltid kommer forespørsler på talenter som Odin Holm (17), det eneste salgsobjektet i Vålerenga. Det er både bra og litt farlig. Bra fordi han har en verdi utenfor Norges grenser, penger klubben alltid vil trenge.

Farlig fordi Vålerenga neppe tåler å selge sin beste spiller enda en gang.

Live-published photos and videos via Shootitlive

AT DET ER interesse for gutten er det ingen tvil om. Og det er bra. Enda bedre er det at Aron Dønnum inntil videre ikke synes å ha noen hast med å forlate Vålerenga. I et intervju med Eurosport dagen før han dro til Sarpsborg og ble matchvinner i seriepremieren, sa han følgende mens han stolt viste fram sine nye tatoveringer:

– Jeg skal ingen steder. Jeg skal bli i Vålerenga og herje sammen med laget mitt.

DEN FØRSTE SETNINGEN, den at han ikke skal noen steder, er sånn man sier. Den har egentlig ingen verdi. Er pengene riktig går 99,5 av 100 overganger i boks. Sånn er fotballivet, også for Aron Dønnum. Når muligheten byr seg så gjør den det. Men den andre setningen, der han sier at han vil være i Vålerenga og herje sammen med laget sitt, er for VIF-sjeler like søt musikk som Vålerenga Kjerke.

Når du sier sånn er du breial.

Skal du være elsket stjernespiller i Vålerenga må du helst være litt breial.

ARON DØNNUM HADDE solgt ekstra billetter om det hadde vært lov til å selge billetter denne sommeren. Så viktig er han for Vålerenga. Riktignok gjorde han ikke veldig mye mot Sarpsborg ut over å tuppe ballen i mål, hvilket selvfølgelig var det viktigste. Men han gjorde noe. Og det han gjorde ved et par involveringer forteller hva han kan, hvem han er og hvor underholdende modig han tør å være under press i en vanskelig seriepremiere i Sarpsborg.

Måten han håndterte det på i bakkant av kampen forteller alt om hvor godt han kler rollen.

DET ER IKKE bare Vålerenga som trenger Aron Dønnum. Eliteserien trenger VIF-gutten. Fargeklatter er en mangelvare. Det er knapt profiler å snakke høyt om.

Beviset på det var Nicklas Bendtner, som var Rosenborgs desidert mest omtalte spiller selv da han bare ruslet rundt utpå der.

For ikke å si da han ikke spilte.

Live-published photos and videos via Shootitlive

VÅLERENGA MÅ BRUKE Aron Leonard Dønnum for alt han er verd. Dagens VIF-ledelse må se og forstå at gutten er en gave, at det han representerer, både på og utenfor banen, er som snytt ut av det som en gang var klubbens image.

Aron Dønnum er Vålerengas røtter i ny jord.

Aron Dønnum, da Vålerenga trengte det som mest, er en ny bohem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!