SLAKTES:  Sepp Blatter preger de fleste engelske aviser i dag, og den engelske pressen tar nå til ordet for å få flyttet det planlagte verdensmesterskapet i 2018 til England. Foto: NTB Scanpix. Faksimile: The Sun, Daily Mail, The Mirror, Daily Express.
SLAKTES: Sepp Blatter preger de fleste engelske aviser i dag, og den engelske pressen tar nå til ordet for å få flyttet det planlagte verdensmesterskapet i 2018 til England. Foto: NTB Scanpix. Faksimile: The Sun, Daily Mail, The Mirror, Daily Express.Vis mer

- Han er vanskeligere å felle enn Osama bin Laden

Engelsk avis vil ha VM til England.

(Dagbladet): Gårsdagens Fifa-pågripelser preger nyhetsbildet over hele verden. I den britiske pressen har Fifa-president Sepp Blatter blitt et hatobjekt.

- FBI-etterforskningen har foregått i sju år, men fortsatt har de ingenting på Blatter. Kanskje vil det komme senere, men jeg sitter med en følelse at han blir vanskeligere å felle enn Osama bin Laden, skriver Daily Mails Martin Samuel.

«Sepptic Blatter» Til tross for at Sepp Blatter ikke er blant de pågrepne, blir sveitseren dømt nord og ned av avisene. «The Shame Game», «Sepptic Blatter» og «Hvordan kan Blatter overleve?» er overskriftene på noen av kronikkene som er på trykk torsdag.

I går uttalte Fifa at VM i 2018 og 2022 bli vil avholdt som planlagt i Russland og Qatar. The Sun bruker sin forside til å fronte mulighetene for å flytte mesterskapet i 2018 til England.

- VM-skammen. Gi det til England, skriver avisen.

Warner meldte seg Sju FIFA-topper ble onsdag morgen pågrepet av sveitsisk politi. I alt er 14 personer siktet av FBI for korrupsjon. I dag ble det kjent at den tidligere visepresidenten i Fifa Jack Warner meldte seg for politiet i sitt hjemland Trinidad og Tobago.

Etter arrestasjonene i går tidlig, kom Blatter selv med en uttalelse i går kveld.

- Dette er en vanskelig tid for fotballen, fans og FIFA som en organisasjon. Vi forstår skuffelsen som mange har uttrykt i forbindelse med dette, og jeg vet at dagens hendelser vil påvirke hvordan mange ser på oss, sier Blatter, som ønsker etterforskningen av amerikanske myndigheter velkommen.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har bedt om at fredagens presidentvalg, hvor det er ventet at Blatter blir gjenvalgt, blir utsatt.

«Dagens hendelser er en katastrofe for FIFA og river i stykker imaget til fotballen som en helhet», skriver UEFA i en pressemelding med tittelen «UEFA gir FIFA rødt kort».

«Disse hendelsene viser nok en gang at korrupsjon har dype røtter i FIFAs kultur», står det å lese.