Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han er verdens raskeste mann

Christian Coleman spurtet inn til VM-gull i Doha.

OVERLEGEN: Christian Coleman var helt overlegen på 100 meter-finalen. Foto: REUTERS/Hannah Mckay/NTB Scanpix
OVERLEGEN: Christian Coleman var helt overlegen på 100 meter-finalen. Foto: REUTERS/Hannah Mckay/NTB Scanpix Vis mer

DOHA/OSLO (Dagbladet): 100 meter sprint - øvelsen som viser hvem som er verdens raskeste mann. Det er Christian Coleman.

De andre var ikke i nærheten av amerikaneren, som klokket inn på tiden 9.76.

- Det er definitivt den beste dagen i livet mitt, sier Coleman over høyttaleranlegget på stadion.

- Det var deilig å komme ut her og få jobben gjort, sier han videre.

Christian Coleman (23) seilte opp som en av favorittene til VM-gull etter semifinalen, hvor han jogget inn til enkel seier. Han var den eneste under 10 blank av finalistene - med vinnertiden 9.88.

Det var ventet han ville få kamp av Justin Gatlin (37) og Yohan Blake (29) - begge tidligere VM-vinnere på øvelsen. Sistnevnte var også god i semifinalen, men ble bare nummer fem i finalen.

Coleman ble nummer to i VM for to år siden, og fikk dermed sin revansj i kveld. Gatlin ble nummer to på 9.89 og vant sølv, mens Andre De Grasse ble nummer tre med 9.90 og sikret bronsen.

Justin Gatlin, som var regjerende mester på 100 meter etter seieren i London for to år siden, karret seg videre på tid i semifinalen tidligere i dag. I finalen var han bedre .

Det holdt likevel ikke mot en overlegen Coleman.

Dagbladet kommer med mer!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling