Han er verdt de fleste prisene

Martin Johnsrud Sundby representerer det beste i norsk toppidrett.

VERDENS BESTE LANGRENNSLØPER:  Nå er det Martin Johnsrud Sunby som setter standarden i denne sporten. Det alene er verdt flere priser på neste Idrettsgalla. FOTO: Heiko Junge/NTB Scanpix.
VERDENS BESTE LANGRENNSLØPER: Nå er det Martin Johnsrud Sunby som setter standarden i denne sporten. Det alene er verdt flere priser på neste Idrettsgalla. FOTO: Heiko Junge/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR (Dagbladet): Det var mye ståhei rundt prisene på gårsdagens Idrettsgalla etter at juryen slet med å nominere de rette til klassen for "Årets beste mannelige utøver". Det trøbbelet ble rettet opp underveis av TV-seerne da Alexander Kristoff; etter å ha blitt vraket av fagjuryen, i stedet ble stemt fram til "Årets Navn".

Nå går det an å forhåndsstemme på Martin Johnsrud Sundby for 2015. Uansett hva som skjer i resten av langrennssesongen er han verdt de fleste prisene på neste Idrettsgalla.

TOUR DE SKI har alltid vært løpernes egen prestisjekonkurranse. Du skjønner litt mer av det når du ser Marit Bjørgen strigråte over endelig å ha vunnet denne konkurransen. Marit som ellers har tatt alt av VM -og OL-gull,  lyktes endelig og viste med gledestårene hva det betydde:

•• Den som vinner her er rett og slett best.

Konkurransen er blitt som sykkelsportens Tour de France; selv om den hverken kan konkurrere i antall dager, oppmerksomhet eller totalt utbytte for den enkelte utøver. Langrenn er på tross av sine ekstreme fysiske krav, av natur en mindre idrett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.