Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han erstatter Cavendish

Toårsavtale klar.

KJØPTE SEG FRI: Marcel Kittel "fikk nok" av sammenlagtfokuset i Giant-Alpecin, og blir nå å finne i Etixx-Quick Step fra neste sesong.  EPA/ANDRZEJ GRYGIEL POLAND OUT
KJØPTE SEG FRI: Marcel Kittel "fikk nok" av sammenlagtfokuset i Giant-Alpecin, og blir nå å finne i Etixx-Quick Step fra neste sesong. EPA/ANDRZEJ GRYGIEL POLAND OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Ikke før hadde Marcel Kittel kjøpt seg ut av avtalen med Giant-Alpecin, så dukket han opp hos Etixx-Quick Step.

Det belgiske laget melder mandag at tyskeren har signert en toårsavtale.

- Vi er henrykt over ankomsten til Marcel, messer teamsjef Patrick Lefevere.

Imponerende CV - tung sesong Kittel står kun bokført med én seier i hele 2015, men har allerede en imponerende CV som sykkelsprinter:

Åtte etappeseirer i Tour de France, tre triumfer i Scheldeprijs, to etapper i giroen og fem i Polen rundt.

• Les også: - Det er bare tull, Kittel!

Etixx-laget har et av sykkelsportens aller beste opptrekk, men var nå nødt til å finne erstatter til Mark Cavendish (klar for MTN-Qhubeka). Det ser ut til å løse seg greit ved å signere Kittel.

- De siste årene har han vist fram sin utrolige toppfart. Han er en av de aller raskeste i denne idrettens historie, mener hans nye sjef.

Kittel: - Blant de beste i verden Offentlig skilles Giant og Kittel som venner. Trolig har utelatelsen fra laget til Tour de France gjort dette valget enklere for den tyske stjernen.

Han valgte til slutt å kjøpe seg fri fra det siste kontraktsåret med Giant.

- Jeg ser fram til nye utfordringer hos Etixx-Quick Step. Jeg ser på dette laget som et av de aller beste i verden. De har en av de beste og mest velorganiserte strukturene rundt rytterne sine, skriver Kittel i pressemeldingen.

Lørdag ble det klart at hans dager i Giant-Alpecin var talte. Da skyldte han blant annet på endring i fokus (mot sammendraget) i hans tidligere arbeidsgiver.

Det likte guttene i «Fire tanker og én spådom»-bloggen dårlig. Les den her!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!