- Han får 3,2 millioner i uka for å spille dårlig

Rooney-slakt fra tidligere United-back.

BARE OPPTATT AV SEG SELV? En tidligere United-back uttrykker kraftig skuffelse over Wayne Rooney i forkant av Englands møte med Norge. Foto: AFP  / IAN MACNICOL / NTB SCANPIX
BARE OPPTATT AV SEG SELV? En tidligere United-back uttrykker kraftig skuffelse over Wayne Rooney i forkant av Englands møte med Norge. Foto: AFP / IAN MACNICOL / NTB SCANPIXVis mer

• Privatlandskamp kl. 21: England — Norge

(Dagbladet): Britiske aviser kaller Wayne Rooney «Kaptein Tjukkas» i dag, etter Vegard Forrens sleivkommentar om at England-kapteinen er småtjukk.

Kritikken Roooney får fra en tidligere United-spiller før kveldens landskamp er langt mer flengende.

Elendig Tidligere England- og Manchester United-høyreback Paul Parker skriver på sin Eurosport-blogg at Radamels Falcaos inntog på Old Trafford er dårlig nytt for Rooney.

- Wayne Rooney har vært elendig. Mot Burnley i helgen skulle han liksom være kaptein, men jeg så en spiller som bare var opptatt av seg selv. Han gjorde ingenting for å spille bedre eller inspirere lagkameratene, skriver Parker og kommer med en gjetning om hvor mye Rooney tjener.

- Den eneste måten han utmerket seg på er at han innkasserer 300 000 pund (3,2 mill. kroner) for å spille dårlig.

Dette er ikke første gang Parker går ut mot Rooney. 50-åringen som har vært Premier League-kommentator i Singapore og Malaysia omtalte 28-åringen som «en katastrofe» på samme blogg etter seriestarten.

Rooney må vrakes Nå skriver Parker at han heller ikke likte det Robin van Persie leverte på banen, men tror nederlenderen blir bra bare han kommer i form.

- Når van Persie er i toppslag igjen er det Rooney som må droppes fra Uniteds nye angrepsrekke. Jeg ville valgt RVP og Falcao hver eneste gang, skriver Parker.

Parker spilte for United mellom 1991 og 1996 og vant to ligamesterskap på Old Trafford. Han tror Luis van Gaal er rett mann for United, fordi 63-åringen kan være sterk nok til å vrake hvem som helst - også en nyutnevnt kaptein.

19 LANDSKAMPER: Paul Parker(liggende), har lite til overs for Manchester United og England-kaptein Wayne Rooney. Her er 50-åringen i aksjon i legendematchen mellom England og Tyskland i 2006. Foto: AFP  /MARTYN HAYHOW / NTB SCANPIX
19 LANDSKAMPER: Paul Parker(liggende), har lite til overs for Manchester United og England-kaptein Wayne Rooney. Her er 50-åringen i aksjon i legendematchen mellom England og Tyskland i 2006. Foto: AFP /MARTYN HAYHOW / NTB SCANPIX Vis mer

- Van Gaal har alltid vist at han ikke er redd for store avgjørelser. Han viste det senest med keeperbyttet før straffekonkurransen i VM, og han må vise det igjen. For slik det ser ut er det ikke noen plass for Rooney i startoppstillingen.

Parker er heller ikke nådig mot stopperne Phil Jones og Chris Smalling, han mener begge blir løpt fra og utklasset i Premier League.

Foran Liverpool På tross av den harde United-kritikken tror 50-åringen at de rødhvite er tilbake i Champions League neste høst.

- Jeg har alltid trodd at United kommer tilbake i topp 4 denne sesongen, antakelig på bekostning av Liverpool.