Han får ikke delta i OL likevel

Irak er utestengt fra OL i Beijing.

(Dagbladet.no): Irak får likevel ikke delta i OL i Beijing neste måned. Det har Den internasjonale olympiske komité (IOC) bestemt.

Den konfliktfylte staten skulle egentlig stille med sju deltakere (to roere, en sprinter, en vektløfter, en judoutøver, en diskoskaster og en bueskytter).

Årsaken til ekskluderingen er at den irakiske regjeringen har erstattet landets olympiske komité med sine egne folk, noe som strider mot IOCs regler om politisk uavhengighet.

Komitémedlemmer bortført
Flere av de tidligere komitémedlemmene er seinere blitt bortført av bevæpnede menn.

Siden har ingen sett dem.
IOC, Iraks olympiske komité og Iraks regjering har de siste ukene holdt samtaler for å forsøke å finne en løsning med tanke på neste måneds leker i Kina, uten resultat.

- Gråt og var oppgitt
- IOC er veldig lei seg for at det sannsynligvis ikke blir noen irakiske innslag under de olympiske lekene i Beijing, sier talskvinnen Giselle Davies, ifølge BBC.

Hussein al-Amidi, som er generalsekretær i den irakiske olympiske komiteen, forteller at utøverne tok nyheten svært tungt.

- Utøverne ringte meg i dag. De gråt og var oppgitt, sier han.
KJEDELIG BESKJED: Vektløfteren Sawara Mohammad var en av de sju irakiske utøverne som var OL-kvalifisert. Men på grunn av ureglementær opptreden av regjeringen, må han bli hjemme. Foto: ALI AL-SAADI/AFP/SCANPIX
KJEDELIG BESKJED: Vektløfteren Sawara Mohammad var en av de sju irakiske utøverne som var OL-kvalifisert. Men på grunn av ureglementær opptreden av regjeringen, må han bli hjemme. Foto: ALI AL-SAADI/AFP/SCANPIX Vis mer
Han får ikke delta i OL likevel