Han får skylda for Uniteds overgangsfiasko

Lovte rekordkjøp.

TØFF JOBB: Ed Woodward hadde store sko og fylle etter at David Gill trakk seg i fjor sommer. Så langt har han ikke klart å imponere. Her er han på tribunen under kampen mellom Manchester United og Tottenham på første nyttårsdag. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
TØFF JOBB: Ed Woodward hadde store sko og fylle etter at David Gill trakk seg i fjor sommer. Så langt har han ikke klart å imponere. Her er han på tribunen under kampen mellom Manchester United og Tottenham på første nyttårsdag. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I slutten av juni så det ut som om Manchester United-supporterne kunne vente seg en gledens sommer på overgangsmarkedet.

I løpet av to dager kom Luke Shaw og Ander Herrera inn fra henholdsvis Southampton og Atletico Bilbao, men etter det har det vært veldig stille.

- Naturlig at det kommer protester Visestyrformann Ed Woodward er mannen som skal forvalte klubbens pengesekk, men så langt har han slitt med å imponere. Han har gjentatte ganger gått ut og varslet store rekordkjøp, og at viljen til å handle så absolutt er til stede.

Woodward har fått sin del av æren for å gjøre storklubben til en internasjonal pengemaskin. Men de store navnene uteblir.

Både The Telegraph og The Guardian, to av Storbritannias mest respekterte aviser, bruker mye spalteplass på å kritisere Woodward, og ord som «panikkartet» og «urutinert» brukes flittig, samtidig som de legger et enorm press på det som framstilles som syndebukken forut for de resterende to ukene av overgangsvinduet.

ORDEN I SYSAKENE: Sir Alex Ferguson og David Gill hadde for vane å gjøre unna sommerhandelen tidlig. Dermed ble det lite stress, mas og jag på tampen av overgangsvinduet. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
ORDEN I SYSAKENE: Sir Alex Ferguson og David Gill hadde for vane å gjøre unna sommerhandelen tidlig. Dermed ble det lite stress, mas og jag på tampen av overgangsvinduet. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix Vis mer

Nå er supporterne også i ferd med å få nok av den labre aktiviteten, og Daily Mail skriver i dag at det er varslet protester om det ikke kommer et stort navn inn. Dette til tross for at det bare er PSG som har hatt større nettoutgifter på overgangsmarkedet de siste fem overgangsvinduene.

Leder av Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Bård Skaar Viken, understreker overfor Dagbladet at det fortsatt er tid til å gjøre nyervervelser, men at sommeren så langt har vært en skuffelse. I alle fall med tanke på uttalelsene fra klubben.

- Supporterne observerer at det også i år kommer utspill om store signeringer som foreløpig ikke innfris. Woodward gjør ting vanskelig for seg selv når han går ut og ber fansen følge med uten at det skjer veldig mye. Det er helt naturlig at det kommer negative reaksjoner. Han kan egentlig skylde seg selv, sier Viken.

Både Chelsea, Arsenal, Manchester City og Liverpool har forsterket laget sitt betraktelig denne sommeren, og Viken er klar på at det er vanskelig å se rivalene gjøre forsterkningene Manchester United skulle gjort.

INN?: Marcos Rojo fra Sporting skal være på vei til Manchester United. Foto: EPA/JOSE SENA GOULAO/NTB SCANPIX
INN?: Marcos Rojo fra Sporting skal være på vei til Manchester United. Foto: EPA/JOSE SENA GOULAO/NTB SCANPIX Vis mer

- Vi ser jo hvordan de andre kjøper, mens United fortsatt mangler dekning, sier han.

- Gill og Ferguson var mestere Mange vil hevde at avgangen til David Gill var en vel så stor svekkelse som den til Sir Alex Ferguson. Viken sier at arbeidsmetodene i alle fall er noe som har endret seg drastisk fra det forrige regimet på Old Trafford.

- Gill og Ferguson var mestere på å gjøre forretninger tidlig på sommeren og i det stille. Det beviste de gang på gang. Hadde Woodward arbeidet på samme måte tror jeg frustrasjonen hadde vært langt mindre fra supporternes side.

Nå hører det med til historien at det virker som om Marcos Rojo bare er formaliteter unna en overgang til «Drømmenes Teater», og Real Madrids Angel Di Maria har også figurert i en rekke av ryktespaltene de siste dagene.

- Gjennom signeringen av Rojo har man forsterket betydelig, men det mangler fortsatt 1-2 spillere. Typisk en midtbanespiller som er en virkelig verdensstjerne, samt en stopper som vil gi bedre dekning bakover.

Mulige mål Viken er enig i at Manchester United må regne med å måtte betale dyrere enn mange andre når de annonserer at klubben har råd til å knuse alle overgangsrekorder, men mener Di Maria vil være en solid forsterkning.

INN?: Arturo Vidal har vært knyttet til Manchester Untied hele sommeren, men en overgang har uteblitt så langt. Foto: EPA/BAGUS INDAHONO/NTB SCANPIX
INN?: Arturo Vidal har vært knyttet til Manchester Untied hele sommeren, men en overgang har uteblitt så langt. Foto: EPA/BAGUS INDAHONO/NTB SCANPIX Vis mer

- Di Maria er en spiller som var med å på få Argentina til en VM-finale og en av de store stjernene på laget som vant Champions League. Det handler mer om et Real Madrid som må ha nye spillere. Da ofres Di Maria mest på grunn av kommersielle interesser. For Woodward og United er det også viktig å markere seg med en sånn signering.

Og selv om Di Maria skulle glippe, er det også andre navn som er aktuelle. Chilenske Arturo Vidal er en mann Viken gjerne kunne tenkt seg i rødt på Old Trafford.

- Vidal står framdeles høyest på ønskelista, men det spekuleres jo også i at Marco Reus skal forlate Dortmund. Han er i samme klasse som Di Maria.

INN?: Angel Di Maria skal ha en voldsom prislapp, men er han mannen Manchester United trenger for å ffå skuta på rett kjøl? Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA / NTB SCANPIX
INN?: Angel Di Maria skal ha en voldsom prislapp, men er han mannen Manchester United trenger for å ffå skuta på rett kjøl? Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA / NTB SCANPIX Vis mer