- Han forklarte alt. Jeg stoler fullt på han og hans mål om å bli FIFA-president

Platini kontaktet det franske sportsdepartementet.

FORKLARTE SEG: UEFA-president Michel Platini er en het kandidat til å bli ny FIFA-president når Sepp Blatters tid er ute. Men franskmannen har havnet i trøbbel etter at en pengeoverføring fra FIFA til Platini i 2011. Platini hevder han har ren samvittighet, og ringte nylig det franske sportsdepartementet for å hevde sin uskyld. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB Scanpix
FORKLARTE SEG: UEFA-president Michel Platini er en het kandidat til å bli ny FIFA-president når Sepp Blatters tid er ute. Men franskmannen har havnet i trøbbel etter at en pengeoverføring fra FIFA til Platini i 2011. Platini hevder han har ren samvittighet, og ringte nylig det franske sportsdepartementet for å hevde sin uskyld. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB ScanpixVis mer

UEFA-president Michel Platini ringte Frankrike sportsdepartement for å forsikre dem om at han ikke har gjort noe galt.

Den tidligere fotballspilleren er trukket inn i en etterforskning av Sepp Blatter.

FIFA-presidenten og organisasjonen skal ha utbetalt 2 millioner sveitsiske franc i 2011 til Platini.

Ifølge duoen selv er pengeoverføringen gjort for en jobb fra 1998 til 2001.

Nylig ringte Platini den franske sportsministeren for å bedyre sin uskyld i saken.

- Ønsket å si det til meg - Han har følelsen av at han er ren og han ønsket å gjenta det overfor meg, sier statssekretær Thierry Braillard.

- Han forklarte alt. Jeg stoler fullt på han og hans mål om å bli FIFA-president.

Støtter Platini Lørdag uttrykte sportsminister Patrick Kanner at han fortsatt støtter Platini i kampen om presidentvervet i Det internasjonale fotballforbundet.

- Vi har ikke endret våre tanker om støtten vi ga ham. Hvis det var noe problem er jeg ikke i tvil om at han ville ha trukket seg som kandidat til FIFA-valget, sier Kanner.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram