LANDSLAGSAKTUELL: Brann-trener Rune Skarsfjord er full av lovord om sesongen Petter Vaagan Moen har hatt i år. Om det er nok til å overbevise Drillo til å ta ham med mot Kypros. Klokka 12 offentliggjør landslagssjefen troppen på Ullevaal stadion. Foto:  Marit Hommedal  / SCANPIX .
LANDSLAGSAKTUELL: Brann-trener Rune Skarsfjord er full av lovord om sesongen Petter Vaagan Moen har hatt i år. Om det er nok til å overbevise Drillo til å ta ham med mot Kypros. Klokka 12 offentliggjør landslagssjefen troppen på Ullevaal stadion. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX .Vis mer

- Han fortjener all ros han kan få

Men fortjener Petter Vaagan Moen landslagsplass? Svaret kommer klokka 12.

|||Følg landslagsuttaket direkte i livestudio fra kl. 12.00.

(Dagbladet): Klokka 12.00 offentliggjør landslagstrener Egil «Drillo» Olsen troppen som skal møte Kypros på bortebane 8. oktober til høstens siste EM-kvalifiseringskamp.

I sin andre periode som sjef for de norske fotballherrene, har det vært langt mellom overraskelsene i Drillos uttak, og prov på god form i Tippeligaen, har ikke alene vært nok til å kvalifisere til en landslagsplass.

En som havner i nevnte kategori, er Branns toppscorer Petter Vaagan Moen. 26-åringen har vært et av få lyspunkter på et lag i kraftig motgang. Klubbkollega Erik Huseklepp har slitt tungt på klubblaget, men blomstret på landslaget. Spørsmålet er om også Vaagan Moen nå bør få sjansen til å vise seg fram med flagget på bryset.

- Jeg vil ikke snakke spillere inn. Men han er i kategorien over aktuelle folk, for å si det sånn. Han har gjort det veldig bra over lang tid, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til Dagbladet, som jevnleig er i kontakt med Drillo og Ola By Rise.

Om mannen, som gikk under kallenavnet «Mjøsas Beckham» i sin tid i HamKam, skulle belønnes med en plass i landslagstroppen, får Drillo en spiller som har jobbet hardt for å finne tilbake til gamle takter etter å ha høstet mye kritikk de siste par årene. Etter

- Han har tatt veldig tak selv, helt fra fjoråret, på treningsmetoder, kosthold og sånne ting. Han har virkelig gitt jernet for å få framgangen, han fortjener all ros han kan få. Det å bytte rolle har passet ham godt. Nå får han ut hele registeret, sier Skarsfjord.

- Han har både bedret løpskapasitet og fått veldig mye høyere frekvens på beina. Han forflytter seg raskere og mer eksplosivt, i tillegg til å ha høyt ferdighetsregister og kreativitet. I den nye rollen har han sluppet løs alle fire faktorene, og tidvis holdt et veldig høyt nivå, forteller Brann-sjefen videre.