- Han fortjener heltevelkomst

Curbishley før Tevez-retur til Upton Park.

• Følg åtte Premier League-kamper direkte i morgen fra 16.00!

(Dagbladet.no): I morgen returnerer Carlos Tevez til Upton Park for første gang siden overgangen til Manchester United - vanligvis en tøff erfaring for eks-West Ham-spillere.

Folk som Paul Ince, Frank Lampard og Jermain Defoe har alle fått merke hva det betyr å møte Hammersfansen igjen etter å ha forlatt klubben med dårlig stemning.

Men det fortjener absolutt ikke Tevez, mener manager Alan Curbishley.

- Vi prøvde så godt vi kunne å beholde Carlos, men det ble ikke sånn. Det vil bli hyggelig for spillerne og fansen å se ham igjen, sier Curbishley, ifølge nyhetsbyrået PA.

Holdt fansen oppe

Tevez forlot Upton Park etter å ha hjulpet klubben til å beholde plassen i Premier League, etter en enorm sluttspurt.

Med argentineren i storslag vant West Ham syv av de ni siste kampene, Tevez scoret syv, blant annet vinnermålet som avgjorde mot nettopp Manchester United på Old Trafford.

BERGET PLASSEN: Carlos Tevez trillet vinnermålet forbi Edwin van der Sar, og sikret videre Premier League-spill for West Ham. Foto: AP/SCANPIX
BERGET PLASSEN: Carlos Tevez trillet vinnermålet forbi Edwin van der Sar, og sikret videre Premier League-spill for West Ham. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

- Den største styrken med Tevez var at han holdt fansens humør oppe, selv da vi ikke vant. Slik supporterne var på den tiden, hadde vi en mulighet bare han var i lagoppstillingen, mener Curbishley.

Tevez hyllet West Ham-fansen da han forlot klubben, men var hele tiden klar på at han ønsket seg til en større klubb.

Forteller skrytehistorie

Alan Curbishley minner supporterne spesielt på én episode før Tevez kommer tilbake til Upton i morgen.

- Vi skulle møte Bolton, og måtte vinne for å ha mulighet til å redde plassen. Tirsdag morgen hovnet ankelen til Tevez opp, og han var i oksygenkammer de tre neste dagene fordi han var desperat etter å spille, forteller West Ham-sjefen.

- Lørdagen scoret han på frispark mot Bolton, og løp rett bort for å omfavne fysioen. Det demonstrerte for meg at han var desperat etter å spille, desperat etter å vinne, og desperat etter å holde klubben oppe.

- Han fortjener heltevelkomst
TAKKNEMLIG: West Ham-manager Alan Curbishley skulle gjerne beholdt Carlos Tevez i klubben, men måtte til slutt gi slipp på spissen.
TAKKET FANSEN: Carlos Tevez mottar hyllesten fra Hammers-svingen etter seieren over Manchester United. Noen måneder etter forlot han Anton Ferdinand til fordel for bror Rio i nettopp United.
SCORET TO: Alan Curbishley husker spesielt godt Tevez\' innsats mot Bolton, etter en hel uke i skadetrøbbel.