Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han går jo inn med to strake bein

Utvisning av det strenge slaget.

• Treningskamp på La Manga: Vålerenga-Aalesund 1-0

(Dagbladet.no): Erlend Holm ble taklet av Martin Andresen på en måte som med noen centimeters feiltreff, kunne ha ødelagt både sesongoppkjøring og -innledning for  Aalesund-spilleren.

Da den svenske kamplederen unnlot å notere seg navnet til Vålerenga-treneren på dommerkortet, og i stedet dømte innkast til Oslo-laget, tente Holms lagkamerat Øyvind Gram til og tillot seg å uttrykke sin misnøye.

- Han går jo inn med to strake bein, skal være ordene Gram valgte å bruke overfor dommeren ifølge TV 2.

Det skulle han åpenbart ikke ha gjort, for dommeren valgte i stedet å gi Gram hans andre gule kort for kvelden. Gult pluss gult blir som kjent rødt, og dermed måtte Aalesund klare seg med ti mann i en hel omgang.

Strands første

45 minutter i undertall ble til slutt for mye for Aalesund, og to minutter før full tid fikk Vålerenga omsider uttelling etter blant annet to stolpetreff.

Lars Iver Strand fanget opp en stuss på høyresiden i feltet, krummet nakken, strakk vristen og banket ballen lavt nede i langhjørnet bak en sjanseløs Adin Brown.

STILLINGSKRIG: Vålerenga og Kristofer Hæstad fikk lite gratis av Aalesund og Benjamin Kibebe. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
STILLINGSKRIG: Vålerenga og Kristofer Hæstad fikk lite gratis av Aalesund og Benjamin Kibebe. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Dette var den tidligere Tromsø-spillerens første nettkjenning i nye klubbfarger.

- Et kjempetreff, kommenterte Strand overfor TV 2 etter kampslutt.

Dårlig bane, dårlig spill

Dermed vant Vålerenga sin første treningskamp mot tippeligamotstand denne vinteren, men det var ingen stor forestilling fra noen av lagene.

Det må en spansk gressmatte ta sin del av skylden for. Banen var nemlig på nivå med hva man finner nedover i norske divisjoner tidlig på vårparten: Ujevn.

Men verken en dyrt innkjøpt Vålerenga-angrepsrekke eller et reservepreget Aalesund i undertall, viste spesielt skarpe tenner foran mål drøye fire uker før seriestart.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media