Han gikk glipp av både VM-gullet og Champions League-triumfen

Nå vil Badstuber har revansje.

SKADET: Holger Badstuber har vært skadet i nesten to år. I mellomtiden har klubblaget hans vunnet Champions League mens Tyskland har blitt verdensmestere. Foto: AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN / NTB SCANPIX
SKADET: Holger Badstuber har vært skadet i nesten to år. I mellomtiden har klubblaget hans vunnet Champions League mens Tyskland har blitt verdensmestere. Foto: AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN / NTB SCANPIXVis mer

Den tyske forsvarsspilleren Holger Badstuber har vært skadd siden desember 2012. Fredag var han endelig tilbake på banen for Bayern München.

Badstuber var tidligere ansett for å være den mest talentfulle forsvarsspilleren i tysk fotball. På grunn av to kneskader har han ikke fått spille på over halvannet år.

- Det er fantastisk å være her og å spille foran hjemmefansen igjen. For en følelse!, sa Badstuber til pressen etter 2-1-seieren over Wolfsburg fredag.

25-åringen står oppført med 30 kamper for det tyske landslaget. Hans forrige kamp med flagget på brystet var i 4-4-kampen mot Sverige i oktober 2012. Han kan være på rask vei tilbake i Joachim Löws rekker.

- Han ser ut til å ha tatt store steg, og jeg er sikker på at han kommer til å være med oss igjen, sa landslagssjef Löw etter å ha sett Badstuber i aksjon fredag.

- Vi er veldig fornøyde med å ha han tilbake, sa sportsdirektør Matthias Sammer.

Badstuber har gått glipp av Bayerns mesterligatriumf i 2013 og Tysklands VM-gull som følge av skadene. Trolig er han nokså revansjlysten.

(NTB)