HISSET PÅ SEG SVENSKENE: Petter Northug hisset på seg svenskene etter seieren i Gällivare. Foto: NTB Scanpix
HISSET PÅ SEG SVENSKENE: Petter Northug hisset på seg svenskene etter seieren i Gällivare. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Han gikk vel fordi det var en gris i studio

Northug og Karlsson med iskaldt møte før tv-sending.

(Dagbladet): Petter Northug ertet svenskene med å gå i mål med et svenskt flagg da Norge vant stafetten i Gällivare.

Etter seieren sa Northug til Expressen at han helst ville gå over mållinja med en oppblåsbar gris som det sto Jonas på. Utspillet var rettet mot SVT-ekspert Jonas Karlsson, som under VM i Holmenkollen i fjor kalte Northug «en gris» da Northug gikk over mållinja baklengs.

Northug var etter dagens renn invitert til SVTs vinterstudio, og like før han ble intervjuet sammen med Marcus Hellner møtte han Karlsson  utenfor studio. Da to utvekslet et håndtrykk, men så dro Karlsson.

- Jeg er skuffet over at Karlsson ikke var der, men han gikk vel fordi det var en gris i studio. Da kunne han ikke være der, sier Northug til Expressen.

Karlsson sier at han gikk fordi han ikke hadde noe i studio å gjøre.

- Jeg var på vei ut og han på vei inn. Det var ikke meningen at jeg skulle være der. Vi hadde jo både Hellner og Northug i studo og det er André Pops som stiller spørsmålene. Jeg var ikke med i går helle da Charlotte Kalla og Lisa Larsen var i studio.

- Hadde vært herlig Konfrontert med Northugs ønske om å krysse mållinja med en oppblåsbar gris med svenskens navn på, svarer Karlsson slik ifølge Expressen:

- Det hadde vært herlig.

KALTE NORTHUG GRIS: SVT-ekspert kalte Petter Northug for en gris etter et løp i VM i Holmenkollen i fjor. Foto: Øystein Norum Monsen / Dagbladet
KALTE NORTHUG GRIS: SVT-ekspert kalte Petter Northug for en gris etter et løp i VM i Holmenkollen i fjor. Foto: Øystein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Han nekter å slippe den gris-greia?

- Nei, jeg merker det.

- Hvorfor tror du det er slik?

- Det må du spørre han om. Jeg aner ikke. Personlig ble jeg ferdig med det for halvannet år siden.

- Vil ha fighten SVT-eksperten tror ikke Northug er sur på ham.

- Han vil ha fighten mellom Sverige og Norge, og dette er en brikke i puslespillet. For min del må han gjerne fortsette. Jeg har vanskelig for å tro at Petter er sur på meg, det er ikke noe usagt mellom oss. Han vil at svenskene skal være sure og hvis jeg får spille rollen som sur en gang i karrieren min har jeg ikke noe imot det. Men jeg er ikke sur, sier Karlsson til den svenske avisa.

- Viktig å ha rivaler I SVTs studio sa Northug at det var viktig for ham å ha rivaler i sporet.

- Det gjør meg mer motivert og fokusert når jeg trener på sommeren og høsten, sa Northug ifølge Expressen.

Og de konstante kommentarene om svenskene - eller «hån», som de svenske avisene kaller det - kommer helt bevisst fra Northugs side.

STAFETTSEIER: De norske gutta jubler etter stafettseieren. Foto: EPA/JONAS EKSTROEMER
STAFETTSEIER: De norske gutta jubler etter stafettseieren. Foto: EPA/JONAS EKSTROEMER Vis mer

- Ja, absolutt. Det gjør meg mer fokusert, så for min del er det bare positivt. «Haters» er mine motivatorer. Om en lykkes er det alltid noen som ikke liker deg. Spesielt når det gjelder duellen mellom Sverige og Norge. Men min oppfatning er at folk liker duellen. For langrennsinteressen er det bra med rivalerier. Jeg tror folk synes det er mer spennende å følge konkurransene, sier Northug.

Marcus Hellner var også i studio, og sa at han ikke bryr seg om Northugs kommentarer.

- Jeg pleier ikke å høre på det han sier. Jeg forsøker å gjøre mitt i sporet. For min del synes jeg at det like gøy å slå alle, men det er klart det er ekstra spenning i stafettsporet mellom Norge og Sverige, sa Hellner.