Presidentvalget i Barcelona

Han gir Messi-håp

58-åringen Joan Laporta fikk over 50 prosent av stemmene, og blir Barcelonas president for andre gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld ble det klart at Joan Laporta er stemt frem som den nye presidenten av FC Barcelona. Dermed får han jobben med å gjenreise klubben etter eks-president Josep Maria Bartomeu.

Laporta har tidligere hatt rollen som klubbens president, da han var klubbens leder mellom 2003 og 2010. I den perioden vant Barcelona fire ligatitler og to Champions League-trofé.

- Jeg må først og fremst alle som tok del i dette valget, det er dette som gjør denne klubben så spesiell. Dette har vært det viktigste valget i vår klubbe historie grunnet pandemien som har endret alle våre liv, sa Laporta i sin takketale.

Valgskred

Det ble alt annet enn en jevn kamp mellom 58-åringen Laporta, og motstanderne Victor Font og Toni Freixa. Med 54,28 prosent av de totale stemmene var det nemlig liten tvil om Laportas retur.

Den nærmeste kandidaten, Victor Font, endte på 29.99 prosent. Med sitt valgspråk "sí al futur" (Ja til fremtiden) var han blant de aller første til å fremme sitt kandidatur.

Blant de som fulgte valget i Barcelona tett var Viasport-ekspert Petter Veland, som mener at valgresultatet på ingen måte kan ha overrasket Laporta selv:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer