Cristiano Ronaldo herjet i comebacket:

- Han gjør det igjen!

Cristiano Ronaldo kunne knapt fått en bedre retur til Old Trafford. Med sine to scoringer sendte han Old Trafford til himmels.

DUO: Ole Gunnar Solskjær og Cristiano Ronaldo etter lørdagens seier. Foto: REUTERS/Phil Noble
DUO: Ole Gunnar Solskjær og Cristiano Ronaldo etter lørdagens seier. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Newcastle 4-1 (1-0)

Cristiano Ronaldo kom ut til sitt comeback i Manchester United-trøya foran et fullsatt Old Trafford. Det bare måtte ende slik det gjorde.

Med to scoringer sørget portugiseren for sine første United-scoringer på 12 år. Uten at tidligere landslagsspiller Gary Lineker var overrasket av den grunn.

Selv var Ronaldo veldig kry over sin retur. I et intervju med SkySports etter kampen kunne ikke Ronaldo gjemme sin begeistring.

- Publikum er fantastiske, jeg føler meg så stolt. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å gjøre dem stolte, sa Ronaldo til Sky Sports etter kampen.

- Dette er spesielt. Alle vet at fotballen her i England er annerledes. Det er forskjellig fra alle andre steder. England er det mest spesielle stedet. Jeg tilhører Manchester United. Jeg kom hit som 18-åring, og de behandlet meg helt fantastisk. Og derfor er jeg tilbake.

På Instagram utdypet den portugisiske megastjernen sin glede over å igjen innta Old Trafford.

- Returen min til Old Trafford var bare en liten påminnelse over hvorfor denne stadionene er kjent som drømmenes teater. Det har alltid vært et magisk sted for meg hvor man kan oppnå alt man ønsker, skriver Ronaldo på sin Instagram.

- Jeg er stolt over å være tilbake i Manchester United, og å spille i Premier League igjen. Men mest av alt er jeg glad for å hjelpe laget, skriver han videre.

Fornøyd manager

Ole Gunnar Solskjær sparte ikke på lovordene om tomålsscoreren.

- Han er en super spiller. Profesjonell og han har opplevd mer eller mindre alt. Han hadde en liten tale til spillerne i går kveld. Han er selvsagt spent og nervøs han og. At han fikk til dette i dag er veldig bra, men ikke overraskende. Det er det han handler om, han handler om de store øyeblikkene, sier Solskjær til TV 2.

- Det har vært litt sirkus, halloi og Hollywood. Men jeg er veldig fornøyd med spillerne som gjorde det vi skulle, fortsatte han til samme kanal.

SEIERSGLIS: Ole Gunnar Solskjær hadde all mulig grunn til å smile etter seieren. Foto: Oli SCARFF / AFP
SEIERSGLIS: Ole Gunnar Solskjær hadde all mulig grunn til å smile etter seieren. Foto: Oli SCARFF / AFP Vis mer

Sjeldent har en overgang skapt så mye entusiasme og optimisme blant fotballfans og det var en tydelig inspirert portugiser som allerede etter 4 minutter spill hadde vært farlig frampå ved et par anledninger, men ble godt passet på av sine oppassere.

- De ligger som hauker og skjærer rundt Ronaldo når innlegget kommer, mente TV 2s Øyvind Alsaker.

Øyeblikket

Etter drøyt 20 minutter kom United seg til en corner. En god corner ble slått mot Raphaël Varane, som for Uniteds del dessverre ikke fikk styrt headingen på mål.

Det så lenge ut til at den første omgangen skulle ebbe ut i 0-0, men noen sekunder før omgangen var over, dukket den hjemvendte sønn opp.

Mason Greenwood sendte av gårde et skudd, og på returen dukket Ronaldo opp. 12 år og 124 dager siden han sist scoret for United, sendte han hjemmelaget til himmels.

- Det er dette han er hentet for. Han skal score og avgjøre kamper for Manchester United, oppsummerte Alsaker etter de første 45.

SCORING: Her setter Cristiano Ronaldo sitt første mål på 12 år for Manchester United. Foto: NTB
SCORING: Her setter Cristiano Ronaldo sitt første mål på 12 år for Manchester United. Foto: NTB Vis mer

Kalddusj

Rett før timen spilt skulle Newcastle igjen få en god kontringsmulighet. Miguel Almirón satt fart og fant til slutt Allan Saint-Maximin. Driblefanten fant den tidligere Liverpool-spilleren Javi Manquilo som hamret ballen ned i hjørnet utakbart for David de Gea.

Men så, bare seks minutter etterpå skulle Ronaldo dukke opp igjen. Luke Shaw spilte Ronaldo alene med Woodman i Newcastle-buret. Fra kort hold banket han ballen mellom beina på keeper og kunne gjøre sin velkjente feiring for andre gang i kampen.

- Han gjør det igjen!, utbrøt Alsaker da Ronaldo satte sitt andre for dagen.

SIU!: Cristiano Ronaldo feirer etter sin andre scoring. Foto: REUTERS/Phil Noble
SIU!: Cristiano Ronaldo feirer etter sin andre scoring. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Bruno Fernandes har vært Manchester Uniteds beste spiller det siste halvannet året, men under lørdagens kamp ble han satt i skyggen av sin landsmann.

Men ti minutter før full tid ville Fernandes være med på festen. Midtbanespilleren mottok ballen på 25 meter og banket den opp i vinkelen.

På overtid fikk også Jesse Lingard satt seg på scoringslista og fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer