PÅ TRYNET: Hauerseter SKs Ørjan Hustad feller LSKs Tarik Elyounoussi. Det påfølgende frisparket skrudde Karim Essediri nydelig i vinkelen. Lillestrøm vant til slutt 5-0.Foto: Erik Berglund
PÅ TRYNET: Hauerseter SKs Ørjan Hustad feller LSKs Tarik Elyounoussi. Det påfølgende frisparket skrudde Karim Essediri nydelig i vinkelen. Lillestrøm vant til slutt 5-0. Foto: Erik BerglundVis mer

- Han gjorde alt for å komme på TV

Henning Berg hudflettet dommeren til tross for LSK-seier.

||| NORDKISA (Dagbladet): Hauerseter - Lillestrøm 0-5.

Som seg hør og bør i cupens første runde, var oppgjøret mellom Hauerseter SK og Lillestrøm et med voldsomme kontraster.

Hjemmelaget spilte i 7. divisjon for bare noen for år siden, mens LSK har fem cupmesterskap. Det siste kom under Tom Nordlie i 2007.

Oppgjøret var lenge imidlertid jevnere enn det gigantfavorittene fra Åråsen ønsket seg. For etter at Frode Kippe headet «Fugla» i ledelsen etter et kvarter, fikk hjemmelaget straffe ti minutter seinere.

3. divisjonslaget kom på en sjelden visitt i LSK-boksen, og på skuddforsøk nummer to — etter en retur — gikk ballen i følge dommer Anders Hauglund fra Lokomotiv Oslo, i en LSK-arm. Hauglund pekte på straffemerket til tross for voldsomme protester fra Lillestrøm-spillerne.

Hjemmelagets toppscorer Filip Hovland satte imidlertid straffen i keeperhøyde i Stefan Logi Magnussons høyre hjørne.

LSK tok over
Og selv om hjemmelaget skapte flere brukbare muligheter etter pause, skulle de aldri komme nærmere enn Hovlands straffemiss. Olivier Occean, Karim Essediri, Anthony Ujay og unggutten Kristoffer Tokstad økte oppskriftsmessig til 5-0.

Men selv Lillestrøm gjorde det de skulle på den humpete gressmatta like ved Gardermoen, fikk de et skår i gleden, da Nosa Emanuel Igiebors presterte å bli utvist.

19-åringen fra Nigeria fikk gult før pause, og etter en knapp time, sendte han årets klareste søknad om et til — da han forsøkte å filme seg til straffe — da han allerede var alene med keeper. Haugland innvilget søknaden umiddelbart.

Nosa kan spille søndagskampen mot Brann, men må stå over Lillestrøms neste cupkamp.

Hudfletter dommeren
Og etter kampen var Henning Berg svært lite fornøyd med dommerens opptreden.

- Han gjorde alt han kunne for å komme på tv. Straffen til Hauerseter og utvisningen til Nosa var bare to avgjørelser av en hel haug som ikke var riktige. Det var småting hele veien — hands og klare kort de skulle ha hatt, sier Berg til Dagbladet.

- Men, sånn er det. På dette nivået her får man ikke Tippeliga-dommere, og da er det noen ganger sånn som dette, legger han til.

LSK-bossen var imidlertid mer fornøyd med kampen sett under ett:

- Førsteomgang er grei nok. Vi burde scoret flere enn de to vi ledet med til pause. Spillemessig en helt grei gjennomkjøring, oppsummerer han.