Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens mest verdifulle fotballspillere:

Han gruser både Ronaldo og Messi på ny liste: - Han har vært helt sensasjonell

Neymar topper lista over verdens mest verdifulle fotballspillere. For å finne Cristiano Ronaldo må vi helt ned på en tiendeplass.

I TOPPEN: Neymar topper lista over verdens mest verdifulle fotballspillere. Tottenham-stjernene Dele Alli (bildet) og Harry Kane følger på en andre- og tredjeplass. Foto: Sandra Mailer/REX/Shutterstock
I TOPPEN: Neymar topper lista over verdens mest verdifulle fotballspillere. Tottenham-stjernene Dele Alli (bildet) og Harry Kane følger på en andre- og tredjeplass. Foto: Sandra Mailer/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): CIES Football Observatory slipper hvert år en liste over det som er verdens dyreste fotballspillere basert på spillerens form, prestasjoner med klubblag, landslag, kontraktslengde, alder og posisjon på banen.

Barcelona-spiss Neymar topper lista, med en verdi CIES anslår til å være 210 millioner euro - drøyt to milliarder i norske kroner.

Mer overraskende er det kanskje at Tottenhams Dele Alli (21) er nummer to på lista, verdt snaut 1,5 milliard. Han blir fulgt av lagkamerat Harry Kane (23), verdt bare bittelitt mindre.

TOPPER LISTA: Neymar. Foto: BPI/Bagu Blanco/REX/Shutterstock
TOPPER LISTA: Neymar. Foto: BPI/Bagu Blanco/REX/Shutterstock Vis mer

- Alli har jo vært i fantastisk form, spesielt i siste halvdel av sesongen. Både når det gjelder mål og målgivende pasninger har han vært helt sensasjonell. Han var en meget sterk bidragsyter til at Spurs kjempet om ligagullet såpass lenge. Jeg tror ingen, heller ikke Tottenham, hadde trodd at han skulle slå så bra til fra første stund, sier TV 2-ekspert Kasper Wikestad til Dagbladet.

En av verdens beste ligaer

Alli var spesielt toneangivende i et Tottenham-lag som endte på en andreplass i Premier League denne sesongen. Han scoret 17 mål og hadde sju målgivende pasninger gjennom sesongen. 21-åringen ble også kåret til årets unge spiller i Premier League.

- Det er en anerkjennelse av den fantasiske jobben Mauricio Pochettino (Tottenham-manager, journ. anm) har gjort med Alli, og ikke minst utviklingen han har hatt selv.

NUMMER TRE: Harry Kane. Foto: David Klein/Sportimage via PA
NUMMER TRE: Harry Kane. Foto: David Klein/Sportimage via PA Vis mer

Harry Kane ble på sin side toppscorer i Premier League for andre sesongen på rad med 29 nettkjenninger.

- Premier League gjør det kanskje ikke helt fantastisk ute i Europa, men man skal ikke glemme at det er verdens største liga og en av verdens beste. At han er høyt oppe, er ikke overraskende. Kane er ikke like flashy som verken Ronaldo eller Messi, men vi skal ikke si at han er på deres nivå heller, sånn fotballmessig. Men det han har levert, har vært enormt bra og stabilt, sier Wikestad.

Ronaldo nummer ti

På en fjerdeplass kommer mannen mange i en årrekke har ansett som en av tidenes beste fotballspillere, Lionel Messi, verdt litt over 1,4 milliarder. Og Cristiano Ronaldo, mannen som har vunnet både EM, La Liga, Gullballen og Champions League den siste sesongen, finner vi helt nede på en ellevteplass - verdt drøyt en milliard.

TV 2-EKSPERT: Kasper Wikestad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TV 2-EKSPERT: Kasper Wikestad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Dele Alli og Harry Kane er to unge spillere, som sånn sett stiller sterkere på denne lista enn for eksempel Ronaldo (32) og Messi (29). Aldersforskjellen til Dele Alli er dermed på 11 og 8 år.

- For meg er likevel Ronaldo og Messi de to beste spillerne i verden. Men de kommer ikke til å være det for alltid, og det kommer andre og nye spillere frem, med andre ferdigheter. Det er spennende, sier Wikestad.

Hele Norges coronakart