I DAG AVGJØRES DET: Anders Jacobsen kom på sjetteplass i kvalifiseringen til dagens siste hoppukerenn i Bischofshofen. Erkerivalen Gregor Schlierenzauer ble nummer 37, og duellen mellom dem virker helt åpen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
I DAG AVGJØRES DET: Anders Jacobsen kom på sjetteplass i kvalifiseringen til dagens siste hoppukerenn i Bischofshofen. Erkerivalen Gregor Schlierenzauer ble nummer 37, og duellen mellom dem virker helt åpen. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

- Han hadde en fridag og fikk for mange tanker

Stöckl forklarer hvorfor Jacobsen mistet hoppukeledelsen.

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Gregor Schlierenzauer eller Anders Jacobsen. I ettermiddag vinner en av dem Hoppuka.

Østerrikeren leder med 10,7 poeng før rennet i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen i Østerrike. Overkommelig for nordmannen? Ja, definitivt.

Får hopperne like forhold - og like stilkarakterer - må Jacobsen hoppe cirka tre meter mer i hver omgang. Gjør han det, vil han kopiere bragden fra 2006/2007 da han vant Hoppuka.

Kongeørn
Jacobsen vant de to første rennene i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen. Så kom knekken i Innsbruck. Nordmannen ble nummer sju, mens Schlierenzauer fløy som en kongeørn ned heksegryta i Bergiselbakken.

Ble Jacobsen tappet for energi av omgivelsene? Det som er sikkert, er at han var vilt jaget av mediene. Og Jacobsen stilte opp.

I tillegg dukket familien opp i Innsbruck. Det førte til et mediesirkus. Etter hvert ble det mye å forholde seg. Fra å framstå som en uovervinnelig supermann, fikk 27-åringen plutselig menneskelige trekk over seg.

Spesiell situasjon
Trener Alexander Stöckl kommenterer her spekulasjonene rundt Jacobsens kollaps i Innsbruck:

- Anders var i en meget spesiell situasjon. Etter rennet i Garmisch, hadde vi en fridag. Det fikk Jacobsen til å tenke over hva som hadde skjedd. På forhånd var det ingen som hadde forventninger til ham. Det gikk opp og ned. Så kom Oberstdorf, så kom Garmisch - og så kom fridagen.

Stöckl fortsetter:

- Den (fridagen) ga ham tid til å tenke over hva som hadde skjedd. Han kunne vinne Hoppuka, og fikk for mange tanker.

Marsjerte forbi
At presset på Jacobsen har vært stort, ble tydelig i går. Da valgte hoppledelsen å skjerme ham for deler av pressen etter kvalifiseringen.

Jacobsen stilte opp for noen TV-stasjoner, men marsjerte bestemt forbi avisenes representanter.

Hensikten var klar: Her skulle ikke energi gå unødvendig til spille.

NB: Rennet starter klokka 16.30.