Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han hadde massive psykiske problemer

Tidligere toppidrettsutøver erkjenner delvis straffskyld i overgrepssak.

FORSVARER: Odd Rune Torstrup er forsvareren til den tidligere toppidrettsutøveren som sitter på tiltalebenken i Sør-Trøndelag tingrett. - Min klient hadde i en kort periode en ubehandlet angstlidelse, sier han. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
FORSVARER: Odd Rune Torstrup er forsvareren til den tidligere toppidrettsutøveren som sitter på tiltalebenken i Sør-Trøndelag tingrett. - Min klient hadde i en kort periode en ubehandlet angstlidelse, sier han. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): En tidligere toppidrettsutøver er tiltalt for seksuell omgang med ei jente under 16 år. Da saken startet i Sør-Trøndelag tingrett i dag, erkjente mannen i 40-åra delvis straffskyld.

Forholdet skriver seg tilbake til juli 2005, da jenta var 15 år. Ifølge tiltalen hadde mannen samleie med fornærmede ved to anledninger. Han forsøkte angivelig også en tredje gang - uten å klare det.

Også ved to andre anledninger oppfordret tiltalte til seksuelle handlinger, går det fram av tiltalen.

Toppidrettsutøveren er i familie med fornærmede.

Anmeldte i september Jenta - som i dag er 23 år - anmeldte forholdet i september 2011.

Statsadvokaten mener at den tidligere toppidrettsutøveren utnyttet at han hadde opparbeidet seg et tillitsforhold til henne.

Dette avviser mannen.

- Det er ikke et sånt tillitsforhold etter loven, sier tiltaltes forsvarer Odd Rune Torstrup.

Tynt grunnlag - At han har krenket henne er det ikke tvil om. Det er også åpenbart at han skal betale erstatning etter loven. Men det er krefter her som synes å ville ha mest mulig ut av dette på tynnest mulig grunnlag, sier forsvareren, og tilføyer:

- Dette skal man ikke legge seg flat for.

Forsvareren forklarer hvordan tiltalte hadde det på det aktuelle tidspunktet:

- Han var alvorlig syk. Han hadde massive psykiske problemer.

- På hvilken måte?

- Tiltalte jobbet under ekstremt press. I en kort periode hadde han en ubehandlet angstlidelse. Den var akutt, og det han gjorde bryter helt med hans verdisett.

Det er satt av to dager til saken i Sør-Trøndelag tingrett. Forhandlingene går delvis bak lukkede dører.