TELLER NED: Martin Linnes og Norge møter Slovenia i Nations League fredag. Foto: NTB scanpix
TELLER NED: Martin Linnes og Norge møter Slovenia i Nations League fredag. Foto: NTB scanpixVis mer

Slovenia - Norge, kl. 20.45 fredag

- Han hadde mord i blikket

Martin Linnes (27) om galskapen da spillerne til Galatasaray og Fenerbahçe barket sammen i masseslagsmål.

  • Slovenia - Norge, kl. 20.45 fredag

LJUBLJANA (Dagbladet): Martin Linnes har sluttet seg til fotballandslaget som møter Slovenia fredag.

Kontrastene til det rolige treningsanlegget i Ljubljana kunne ikke vært større enn til det som skjedde i Istanbul for noen dager siden. Da endte kampen mellom Galatasaray og Fenerbahçe med et masseslagsmål mellom spillere og trenere.

- Det var intenst. Det var noe som bygde seg opp gradvis utover i kampen, forteller Galatasaray-spilleren til Dagbladet. TV-bildene er skrekkelige: Der vi i Norge hadde «Handshake for Peace», brøt det ut et lurveleven uten sidestykke på Galatasarays hjemmebane, Türk Telekom.

- Det var stygge scener. Jeg fikk roet ned den ene midtstopperen vår som hadde mord i blikket. Det samme hadde noen av de andre spillerne. Han kunne gått på en skikkelig smell hvis jeg ikke hadde fått roet ham, sier Linnes.

TV-bildene viser to spillere som står og stanger i midtsirkelen etter 2-2-kampen. Så kommer ytterligere noen spillere til og det oppstår knuffing. Da begynner folk å storme til fra sidelinja. Det hele munner ut i håndgemeng med 50-60 personer involvert. Også på tribunen var det glohett underveis, med kasting av gjenstander.

- Det var tvilsomme dommeravgjørelser og hete hoder som førte til at det smalt skikkelig. Samtidig er det ikke første gang dette skjer i disse derbyene. Og det kommer heller ikke til å bli siste. Dette er kamper hvor det er utrolig mye følelser i sving. Derbyene betyr mye for spillerne og supporterne, forteller Linnes.

Han kom til Galatasary fra Molde i 2016. På mange måter gjorde han et utradisjonelt valg. Men i Tyrkia er det både penger, tilskuere og sportslig kvalitet. Galatasaray ligger på andreplass i serien, fire poeng bak Istanbul Basaksehir. Laget spiller også i Champions League og er i gruppe med Porto, Schalke og Lokomotiv Moskva. Etter fire kamper er statusen tredjeplass.

Scoret mål

Linnes har slitt med spilletida. Men i samme kamp som villskapen brøt løs, scoret han sesongens første mål.

- Det er det deiligste øyeblikket jeg har hatt på en fotballbane noensinne. Det er ikke så ofte jeg scorer. Men når jeg får det ut i en sånn kamp, så er det lite som slår dette.

Bråket endte med at fem spillere fikk karantene. Også Galatasaray-trener Fatih Terim fikk straff og er utestengt i sju kamper for å ha snakket nedsettende om dommeren.

- Det som skjedde tok litt fokus vekk fra kampen. Den endte 2-2 og vi var skuffet over resultatet. Vi ledet 2-0 og hadde full kontroll. Så klarte vi å rote det bort og fikk en spesiell situasjon etter kampen. Det førte til rimelig dårlig stemning i garderoben, forteller Linnes.

Han påpeker at han selv er en problemløser mer enn en «fighter».

- Jeg er ikke den første du ringer hvis det skulle bryte ut krig, sier han med et smil.

Slåss om gruppeseier

«Krig» blir det også i Ljubljana fredag, men da forhåpentligvis av mer sportslig karakter. Sammen med Bulgaria kjemper Norge om gruppeseieren i Nations League. Trolig trenger Norge to seire i de to siste kampene - først mot Slovenia, så Kypros - for å gå til topps. Vinneren får muligheten til å spille playoff om en plass i EM-sluttspillet i 2020.

- Det blir to helt avgjørende kamper, påpeker Linnes.

- Vi har møtt begge lag tidligere og vet hva vi går til. Det handler om å forberede oss så godt som mulig. Vi må få det beste ut av oss selv. Men jeg har sterk tro på at vi skal klare det og vinne gruppa.

Joshua King og Kristoffer Ajer har tidligere meldt forfall til de kommende kampene.

Også Sander Berge og Tarik Elyounoussi har slitt med plager, men skal være klare til fredag.

Tabell
Norge43014-19
Bulgaria43015-39
Kypros41124-64
Slovenia40133-61