Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han har aldri vært nærmere å forlate Barcelona enn det han er nå

Messi-ekspert til Dagbladet.

UVISS FRAMTID: Ryktene hagler rundt Lionel Messi om dagen. Den spanske journalisten Guillem Balague har vanskelig for å se for seg at han forsvinner med det aller første, men understreker samtidig at argentineren aldri har vært nærmere å forlate Barcelona enn han er nå. Foto: EPA/TONI ALBIR/NTB SCANPIX
UVISS FRAMTID: Ryktene hagler rundt Lionel Messi om dagen. Den spanske journalisten Guillem Balague har vanskelig for å se for seg at han forsvinner med det aller første, men understreker samtidig at argentineren aldri har vært nærmere å forlate Barcelona enn han er nå. Foto: EPA/TONI ALBIR/NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): De siste dagene og ukene har det stormet alvorlig rundt Lionel Messi og den spanske storheten Barcelona.

I forrige uke forsvant både klubbdirektør Andoni Zubizarreta og Carles Puyol ut portene på Camp Nou, og etter det har alt handlet om Lionel Messi.

Rapportene har flagret i alle himmelretninger om at fotballmagikeren er misfornøyd og at hans tid på den iberiske halvøy kan være omme etter konflikter med både styret og manager Luis Enrique.

Holder ikke ord Den spanske journalisten Guillem Balague kjenner argentineren og spansk fotball bedre enn noen, og ga nylig ut en bok om fotballfenomenet. Han sier til Dagbladet at ting ikke er som det skal mellom Barcelona og mannen som har blitt kåret til verdens beste fotballspiller fire ganger.

- Både styret og treneren sier gang på gang at «han er verdens beste, og vi gjør alt for ham», men ser man nærmere etter legger man merke til at det ikke er tilfellet. Treneren stiller ikke med et lag som jobber for ham, og styret signerer ikke spillere som passer hans spillestil, sier Balague.

- Alt dette akkumuleres, og når du i tillegg har vært i samme klubb siden du er 12 lurer du jo litt på om gresset er grønnere på den andre siden. Det er veldig langt derfra til å faktisk gå, men han har aldri vært nærmere å forlate Barcelona enn det han er nå.

RIFT?: Ifølge rapporter er ikke forholdet mellom Louis Enrique og Lionel Messi det beste. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE / NTB SCANPIX
RIFT?: Ifølge rapporter er ikke forholdet mellom Louis Enrique og Lionel Messi det beste. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE / NTB SCANPIX Vis mer

- Men det er en annen Messi vi ser nå enn den vi er vant til?

- Han takler fint litt kritikk og at ikke absolutt alt går hans vei. Han tåler alt dette til et visst punkt, men når han er frustrert så klarer han ikke å skjule det. Stort sett holder han hodet lavt og fokuserer på fotballen, men det kan bli for mye.

Tatt på senga Mandag ble den prestisjetunge Ballon d'Or - Gullballen - delt ut til det som har vært verdens beste fotballspiller det foregående året. For andre gang på rad måtte Messi se seg slått av Cristiano Ronaldo, men det det meste handlet om den kvelden var et svar han kom med i forkant av prisutdelingen på spørsmål om han kunne tenke seg å avslutte karrieren hjemme i Argentina.

- Jeg vet ikke hva som kommer til å skje, om jeg kommer til å spille i Newell's. Jeg vet ikke hvor jeg spiller neste år, selv om jeg alltid har sagt at jeg ønsker å avslutte i Barcelona. Men ingen vet hva framtiden bringer, svarte en kryptisk Messi.

Balague beit seg naturlig nok også merke i dette, men understreker at det ikke er så dramatisk som det kanskje virker ved første øyekast.

- Det er så mye som skjer rundt ham og klubben i disse dager. Men den linja han kom med på Ballon d'Or-kåringa skal man ikke legge for mye vekt på. Han ble tatt litt på senga av spørsmålet, men det er klart det er et tegn på at ting ikke er helt som de skal være. Hadde de vært det hadde han aldri sagt noe slikt.

INGEN BALL: Lionel Messi måtte også i år se seg slått av Cristiano Ronaldo i Ballon d'Or-kåringen. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB SCANPIX
INGEN BALL: Lionel Messi måtte også i år se seg slått av Cristiano Ronaldo i Ballon d'Or-kåringen. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB SCANPIX Vis mer

- Det er tydelig at ting ikke er perfekte. Han har benektet mange historier, men ikke på langt nær alle. Forholdet til manageren er anstrengt, og med nyvalg rett rundt hjørnet er styret svakt. De siste ukene har det vært regelrett armbryting innad i klubben, sier han.

Bare to klubber Når en spiller med en prislapp i overkant av to milliarder kroner skal bytte klubb, er det ikke så mange lag som har de økonomiske musklene som trengs.

Balague mener at det i praksis bare er to realistiske alternativer. Et i Spania og et i England.

- En ting er kjøpesummen, men om man tar Financial Fair Play med i likninga er det bare Real Madrid og Manchester United som har finansene som skal til, sier han.

GRØNT GRESS?: - Når du har vært i samme klubb siden du er 12 lurer du jo litt på om gresset er grønnere på den andre siden, sier Balague om Messi. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza/NTB Scanpix
GRØNT GRESS?: - Når du har vært i samme klubb siden du er 12 lurer du jo litt på om gresset er grønnere på den andre siden, sier Balague om Messi. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media